Berga comença les obres per modernitzar el polígon de la Valldan

Els treballs inclouen la reurbanització dels carrers Camí de Garreta i Germans Farguell i la creació d'aparcaments; i el termini màxim d’execució previst és de 5 mesos

05 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 22:10h
Polígon de la Valldan.
Polígon de la Valldan. | Aj. Berga
L'Ajuntament de Berga ha iniciat aquest dilluns les obres més importants de modernització del polígon de la Valldan, per un import total de 980.100 euros. Es tracta d'uns treballs que formen part de la iniciativa que va obtenir una subvenció d'un milió euros de la Diputació de Barcelona fa dos anys. Al llarg dels pròxims 5 mesos, fins el març, les obres de les diverses fases s’estendran per bona part del polígon industrial de la Valldan. Això implicarà alteracions de trànsit i dels aparcament, "així com algunes incidències en serveis com ara l’aigua potable, que s’aniran senyalitzant i comunicant amb antelació", segons fonts municipals.

El projecte impulsa la millora de les infraestructures i els serveis del polígon, construït als anys 70 del segle passat. L'actuació més destacada és la reurbanització completa de dos trams dels carrers camí de Garreta i Germans Farguell, amb la renovació completa de la calçada, els aparcaments, la vorera i l'enjardinament de les zones verdes. Els treballs també inclouen la sectorització de la xarxa d’abastament d’aigua potable, el desplegament de la xarxa d’aigua calenta procedent de la central de biomassa ubicada al mateix polígon, la canalització del tub de la fibra òptica, l’adequació i millora d’un vial per a vianants i bicicletes i la instal·lació d'un nou panell informatiu amb un directori d'empreses i de carrers. La reurbanització del Camí de Can Ballús, completada la primavera passada, formava part d'aquest projecte de millora.

Els treballs previs iniciats avui dilluns, corresponen a la fase principal del projecte, que és la reurbanització del camí de Garreta. Es tracta del vial principal de pujada del polígon, que es preveu renovar completament en un tram d'uns 500 metres, des de l'entrada a la carretera de Solsona fins a l’encreuament amb el camí de Can Ballús, ja reurbanitzat. Les obres implicaran la completa renovació del paviment, les voreres, l'aparcament (que passarà a ser en línia, a banda i banda del vial), l'enjardinament i l'arbrat. També es farà la canalització del tub de fibra òptica i s'adequarà un vial per a vianants i bicicletes. Tot plegat significarà una millora profunda del tram d’entrada i més utilitzat del polígon. L’import d’adjudicació ha estat de 526.350 euros (IVA inclòs), el termini màxim d’execució previst és de 5 mesos i l’empresa encarregada de dur a terme els treballs és Asfaltos Barcino SL.

La segona gran actuació inclosa en el projecte és la reurbanització del carrer Germans Farguell, situat a la part alta del polígon, en un tram d’uns 250 metres entre el camí de Can Ballús i el camí de Sant Bartomeu. Es preveu una actuació semblant a la del camí de Garreta, que implicarà la modificació total del paviment, les voreres, l’enjardinament i un augment del nombre de places d’aparcament. Amb un termini d’execució de 4 mesos, les obres han estat adjudicades per un import de 278.300 euros (IVA inclòs) a l’empresa Pasquina S.A. i s’iniciaran els pròxims dies.

Millores en la xarxa d'aigua

La tercera fase inclou la sectorització de la xarxa d’aigua potable del polígon, el desplegament d'un tram de la xarxa d’aigua calenta a 80 ºC des de la central de biomassa i la instal·lació d’un nou panell informatiu. S’ha adjudicat a l’empresa Bover Gutiérrez S.L. per un import de 175.450 euros (IVA inclòs) i tenen un termini d’execució previst de 3 mesos.
Arxivat a