Baixa el número de grups escolars confinats al Berguedà

Aquest divendres al Berguedà hi ha un total de 32 persones complint quarantena envers les 73 d'ahir

02 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:28h
Una aula d'una escola catalana (arxiu).
Una aula d'una escola catalana (arxiu). | ACN
Els grups escolars confinats al Berguedà han baixat de 4 a 1, segons les últimes dades recollides i fetes públiques pel Departament d'Ensenyament. El descens ve motivat, en bona part, pel retorn a les aules dels grups de l'escola Alfred Mata de Puig-reig, l'escola Santa Maria d'Avià i l'Institut Guillem de Berguedà, que ja ha finalitzat la quarantena. 

Només queda confinada una classe de l'escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà que tot just ha començat la quarantena a finals d'aquesta setmana. 

Aquest divendres al Berguedà hi ha un total de 32 persones, entre alumnes i professors, complint quarantena envers les 73 d'ahir. Hi ha 13 casos positius acumulats. Algunes escoles de la comarca tenen alumnes confinats sense que hagi estat necessari aïllar classes. Es tracta de casos que no han compartit espai amb el seu grup bombolla en les 48 hores anteriors a l'inici dels símptomes. 

Fins a 823 dels 5.137 centres educatius ja acumulen 1.267 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. On se situen i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Les últimes dades fetes públiques pel Departament d'Educació són del 2 d'octubre i apunten a un alentiment en el creixement del nombre d'aules confinades, també per algunes ja s'estan reobrint, passada la quarantena. Sigui com sigui, l'afectació ha provocat que, per ara, hi hagi 30.128 persones confinades, a causa de 3.157 positius detectats. Els dos centres totalment confinats són escoles bressol: la Llar d'infants la Florida és de l'Hospitalet de Llobregat, i la Llar d'infants Picarol, de Vilagrassa. Un 16% del total, en tot cas, ja tenen com a mínim una aula tancada.