Mobilització davant la Guàrdia Civil: «Des de fa 3 anys, els independentistes hem sofert una repressió descarnada»

Un centenar de persones es concentren davant la caserna de Berga per commemorar el tercer aniversari de l'u d'octubre

01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:51h
Concentració de persones davant la caserna de la Guàrdia Civil.
Concentració de persones davant la caserna de la Guàrdia Civil. | Pilar Màrquez Ambròs
Tot just fa 3 anys, els berguedans i berguedanes van omplir els col·legis electorals, ja des de la matinada, per garantir les votacions del referèndum. Aquest dijous, un centenar de persones s'han congregat davant la caserna de la Guàrdia Civil de Berga per recordar l'1 d'octubre amb crits reivindicatius i el Cant dels Segadors.  
Òmnium Cultural, l’ANC de Berga i el Consell local de la República Catalana a Berga han organitzat la concentració, que ha anat acompanyada de la lectura d'un manifest. Tots els assistents han portat mascareta per complir les mesures anticovid. Agents dels Mossos d'Esquadra s'han situat a la zona protegint els accessos a l'edifici de la caserna.

Els assistents a la concentració han penjat un cartell al pont de Casampons amb el lema "vau apallissar gent indefensa per protegir un estat corrupte i antidemocràtic". Els cotxes que passaven per la C-16 han respost l'acció fent sonar els clàxons. 

La mobilització ha començat poc després de dos quarts del 8 del vespre amb crits d'independència i s'ha allargat poc menys de mitja hora. La circulació de trànsit a la urbanització de Casampons ha romàs tallada durant diversos minuts. L'Assemblea de Berga ha fet lectura del manifest, amb el qual ha denunciat que "des de fa 3 anys, els activistes independentistes hem sofert una repressió descarnada, que no ha aturat ni l'arribada d'un govern estatal autoproclamat progressista, ni les crides al diàleg".

Segons han afirmat, "ara es parla de possibles indults per part del govern de l'Estat, que ni ens creiem ni serien cap solució per als presoners catalans, als quals només es faria justícia amb una anul·lació de llurs processos". L'ANC ha exigit als partits "seguir treballant per traçar una estratègia institucional i social de culminació del moviment d'alliberament, en complicitat amb organitzacions i entitats, i que ens permeti avançar cap a la independència", malgrat el complicat context actual de pandèmia.

En el referèndum de l'1 d'octubre al Berguedà hi van haver 21.511 vots (un 94,93%) a favor de la República catalana, mentre que 863 persones (un 3,81%) van votar en contra. També va haver-hi 285 vots en blanc i 229 nuls.
 

Manifestants davant la caserna de la Guàrdia Civil de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a