El ple de Berga condemna la inhabilitació del president Quim Torra

L'únic regidor del PSC al plenari no ha participat en la votació

01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:38h
Ple de Berga d'aquest dijous.
Ple de Berga d'aquest dijous. | P. M. A.

Ple de Berga d'aquest dijous. Foto: P. M. A.


El ple de l'Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous una moció de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, proposada i votada pel govern municipal de la CUP, i per Junts per Berga i ERC. L'únic regidor del PSC al plenari no ha participat en la votació. 

El Tribunal Suprem va ratificar per unanimitat el passat dilluns la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i va inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, per un període d'un any i mig i li va aplicar una sanció de 30.000 euros.

L'alcaldessa, Monse venturós, ha fet lectura del contingut de la moció, resumint que "el dret d'expressió és un dels drets fonamentals i els càrrecs electes no hi renunciarem de cap de les maneres". "Rebutgem fermament la sentència del Suprem que deriva de la instrumentalització de diversos organismes de l'Estat com la Junta Electoral Central i demanem el màxim respecte per les institucions catalanes i els seus representants", ha destacat. 

Per part de Junts per Berga, Jordi Sabata ha donat suport al president de la Generalitat, Quim Torra, i ha rebutjat la decisió del Suprem en una breu intervenció. Sabata ha recordat que l'oposició no participarà en els precs i preguntes de la sessió ordinària d'aquest dijous, per tal d'evidenciar la manca de contingut de l'ordre del dia. 

Per la seva banda, el regidor d'ERC, Ramon Camps, ha aprofitat la seva intervenció per denunciar el partidisme del sistema judicial espanyol. "En la situació que vivim, no podem tolerar-ho", ha defensat. "Tot el nostre suport al legítim president, sabent que és el segon que ens prenen fora de les urnes, i esperem que sigui l'últim", ha expressat. Finalment, ha raonat que "si només els queda aquesta eina, una part ja l'hem guanyat". 

El PSC no ha participat en la votació d'aquest amoció. "Em seguiré mostrant ferm amb la posició que vaig agafar des del primer dia del plenari, no deliberaré sobre una moció que no ens ocupa a la ciutat. He vingut a treballar per Berga i tot allò que m'allunyi de l'acció política de Berga no hi participaré", ha dit el seu regidor, Abel García. També ha retret a l'equip de govern que avui no hi hagués cap proposta de l'equip de govern a l'ordre del dia. 

La votació, com era de preveure, ha prosperat amb els vots a favor de la CUP, Junts per Berga i d'ERC, i sense la participació del PSC. 

En l'inici del plenari l'alcaldessa ha recordat el tercer aniversari de l'1 d'octubre i ha recordat que aquest dijous la sessió era semipresencial. És a dir, només amb els portaveus dels grups municipals a la sala de plens del consistori. Montse Venturós ha apuntat que s'estan estudiant opcions de retornar als plens presencials, per exemple, traslladant les sessions al pavelló de Suècia. 
Arxivat a