L'escola Sant Llorenç de Guardiola s'afegeix al llistat de centres amb grups confinats per Covid-19

Ja són 73 persones, entre mainada i tutors, que romanen aïllats al Berguedà, amb 6 positius i 4 aules suspeses. Podeu consultar-ho en el mapa interactiu

01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:26h
Una aula en una escola.
Una aula en una escola. | Departament d'Educació.
L'escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, amb 13 alumnes confinats d'un grup classe i dos docents, s'ha afegit aquest dijous al total de 73 persones, entre mainada i tutors, que romanen aïllats al Berguedà, amb 6 positius i 4 aules suspeses.

Els alumnes de la classe afectada a Guardiola s'han sotmès tots a la prova PCR i es mantindran a casa 14 dies arran que es detectés un positiu en un docent. 



Fins a 807 dels 5.137 centres educatius ja acumulen 1.247 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. On se situen i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Les últimes dades fetes públiques pel Departament d'Educació són de l'1 d'octubre i apunten a un alentiment en el creixement del nombre d'aules confinades, també perquè algunes ja s'estan reobrint, passada la quarantena. 

Sigui com sigui, l'afectació ha provocat que, per ara, hi hagi 29.195 persones confinades, a causa de 2.781 positius detectats. Els tres centres totalment confinats són escoles bressol: la Llar d'infants la Florida és de l'Hospitalet de Llobregat, la Llar d'infants Bambarol és d'Almenar, i la Llar d'infants Picarol, de Vilagrassa. Un 15,7% del total, en tot cas, ja tenen com a mínim una aula tancada.