coronavirus

L'escola Sant Llorenç de Guardiola s'afegeix al llistat de centres amb grups confinats per Covid-19

Ja són 73 persones, entre mainada i tutors, que romanen aïllats al Berguedà, amb 6 positius i 4 aules suspeses. Podeu consultar-ho en el mapa interactiu

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 1 d'octubre de 2020 a les 16:40 |
Una aula en una escola. | Departament d'Educació.
L'escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, amb 13 alumnes confinats d'un grup classe i dos docents, s'ha afegit aquest dijous al total de 73 persones, entre mainada i tutors, que romanen aïllats al Berguedà, amb 6 positius i 4 aules suspeses.

Els alumnes de la classe afectada a Guardiola s'han sotmès tots a la prova PCR i es mantindran a casa 14 dies arran que es detectés un positiu en un docent. 


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 26 de novembre.


Fins a 807 dels 5.137 centres educatius ja acumulen 1.247 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. On se situen i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Les últimes dades fetes públiques pel Departament d'Educació són de l'1 d'octubre i apunten a un alentiment en el creixement del nombre d'aules confinades, també perquè algunes ja s'estan reobrint, passada la quarantena. 12,5%centres afectats
637 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 169 municipis diferents.
902aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i tres centres estan totalment clausurats.
22.057persones confinades
De les quals, 21.025 confinats són alumnes (el 1,46% del total), 996 són docents i personal PAS i PAE (0,61%), i 36 és personal extern.
29.173positius detectats
Dels quals, 2.166 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 26.275 positius detectats a alumnes (1,82% del total d'alumnes), 2.634 a docents i personal PAS i PAE (1,61%), i 264 a personal extern.


Sigui com sigui, l'afectació ha provocat que, per ara, hi hagi 29.195 persones confinades, a causa de 2.781 positius detectats. Els tres centres totalment confinats són escoles bressol: la Llar d'infants la Florida és de l'Hospitalet de Llobregat, la Llar d'infants Bambarol és d'Almenar, i la Llar d'infants Picarol, de Vilagrassa. Un 15,7% del total, en tot cas, ja tenen com a mínim una aula tancada.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat). 

Participació