Gironella concedeix 23.300 euros a empreses i autònoms per pal·liar els efectes del Covid

No s'ha exhaurit la partida del pla de reactivació, que era de 100.000 euros, i una part dels recursos sobrants s'invertiran en accions per impulsar el comerç de proximitat

30 de setembre del 2020
Actualitzat a les 21:25h
S’han rebut un total de 90 sol·licituds de subvenció del Pla de Reactivació Econòmica
S’han rebut un total de 90 sol·licituds de subvenció del Pla de Reactivació Econòmica | Aj. Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha atorgat les subvencions a empreses, professionals i autònoms del municipi, que formen part del Pla de Reactivació econòmica per fer front a la crisi de la Covid-19. El consistori ha rebut un total de 90 sol·licituds de 54 empreses diferents.

El regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius, ha explicat que s'ha acceptat el 78% de les sol·licituds rebudes, i de mitjana s’han atorgat prop dels 340 euros per sol·licitud. Els interessats van poder presentar una sol·licitud referent al primer trimestre de l'any 2020, i una pel segon trimestre. Felius destaca que no s'ha exhaurit tot el pressupost, que era de 100.000 euros, i que s'invertiran una part dels recursos sobrants en accions per impulsar el comerç de proximitat.

El regidor Santi Felius ha afirmat que ja s'estan fent algunes d'aquestes accions per ajudar el comerç local. Per exemple, s'està donant suport a aquelles botigues i negocis, "que es vulguin adherir a plataformes de venda en línia, pagant-los part del fotògraf perquè puguin mostrar els seus productes al web". També es tirarà endavant una campanya de tardor que farà èmfasi en la gratuïtat d'una hora i mitja d'aparcament a Gironella "perquè la gent vingui a comprar". El que quedi d'aquests 70.000 euros del pla de reactivació anirà destinat "a altres accions per ajudar els empresaris amb el tema de la Covid-19" i per actuacions que siguin necessàries a la vila abans d'acabar l'any.

El passat mes de maig l'Ajuntament de Gironella va aprovar la convocatòria de subvencions directes per a empreses, professionals i autònoms del municipi afectades per la crisi de la Covid-19. Aquestes subvencions eren compatibles amb qualsevol altra prestació, subsidi, ajuda o subvenció destinada a aquesta mateixa finalitat, concedida per l’Ajuntament, altres administracions o ens públics o privats.

La principal condició era que aquelles empreses i autònoms que s'hi acollissin tinguessin un 10% menys de facturació el segon trimestre que en el mateix període de l'any passat. "Per la situació d'emergència de la Covid-19 vam voler ser pessimistes, sempre en el bon sentit: vam voler tirar llarg per ajudar el màxim d'autònoms i empreses, però finalment n'hi ha, sobretot del sector de l'hostaleria, que han tingut un bon segon trimestre i segurament no ho han necessitat, cosa que és una bona notícia", ha aclarit Felius. 
Arxivat a