Berga fomenta les arts plàstiques amb una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor

El certamen se celebrarà el pròxim dissabte 3 d'octubre

Redacció
30 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:07h
Les obres participants al concurs s'exposaran als locals del circuit expositiu d'Art Major .
Les obres participants al concurs s'exposaran als locals del circuit expositiu d'Art Major . | Aj. Berga
Cavallets, llenços, pinzells, pintura i artistes ompliran els carrers del centre de Berga durant la celebració del Concurs de Pintura Ràpida de Tardor que es farà el pròxim dissabte, 3 d’octubre de 2020. El certamen dedicat a les arts plàstiques al carrer posarà a prova les habilitats de les persones participants que hauran d’afrontar el repte de pintar un quadre en poques hores. El concurs mantindrà la dotació econòmica de 1.450 euros en premis i donarà continuïtat a la categoria dedicada al convent de Sant Francesc estrenada l’any passat.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Roser Valverde, s’ha mostrat satisfeta de la bona acollida que va tenir la categoria corresponent al convent de Sant Francesc l’edició anterior. Valverde ha destacat que "mantenir aquesta categoria és una forma de consolidar un espai que ha esdevingut un element central en la vida cultural de la ciutat, a través de l’acollida de les exposicions dedicades al pintor Joan Ferrer i La Patum, i alhora és la manera de continuar potenciant aquest espai i la seva relació amb el barri vell i les arts plàstiques". 

Característiques del certamen pictòric 

La inscripció per participar al Concurs de Pintura Ràpida de Tardor serà gratuïta i es podrà fer el mateix dissabte, 3 d’octubre, de 8 a 9 del matí al vestíbul del Teatre Municipal de Berga (Ronda de Queralt, 15). El segellat de les teles es realitzarà en el moment de formalitzar la inscripció per a què les persones participants puguin iniciar el procés de creació de les obres. Cada artista podrà presentar una sola obra que haurà d’estar elaborada des dels emplaçaments recollits en les bases del concurs. Les propostes hauran d’haver estat pintades des del carrer Major, el convent de Sant Francesc o els carrers i places adjacents. 

La mida dels llenços haurà de ser d’un mínim de 12 F i un màxim de 40 F o equivalent, tal com estableix el sistema de mesura universal dels bastidors emprats per a la subjecció de les teles. Els quadres podran estar elaborats emprant qualsevol tècnica pictòrica i el suport utilitzat també serà lliure. L’entrega dels quadres es farà el mateix dissabte, 3 d’octubre, de 13.30 a 14.00 hores i de 15.30 a 16.00 hores, al vestíbul del Teatre Municipal.

El jurat estarà format per persones vinculades a les arts plàstiques i l’àmbit cultural: Roser Valverde, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga que actuarà com a presidenta del jurat; Oda Sales, il·lustradora i especialista en moda; Carme Padrós, llicenciada en Belles Arts; Ramon Calonge, pintor i escultor; i Sara Simon, tècnica auxiliar de Cultura de l’Ajuntament de Berga que exercirà com a secretària del jurat. Els criteris de valoració de les obres es basaran en l’originalitat, la tècnica, el treball del color, la composició i la perspectiva.    

Premis del concurs 

La dotació econòmica del concurs serà de 1.450 euros distribuïts en un 1r, 2n i 3r premi de 450, 300 i 250 euros, respectivament. També hi haurà un premi especial de 450 euros per a les obres dedicades al convent de Sant Francesc. Les obres que optin al premi en aquesta categoria, no podran obtenir el primer premi genèric, però sí que podran ser reconegudes amb el segon o tercer premi del certamen. El veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà en un acte públic el mateix dissabte, 3 d’octubre, a les 5 de la tarda a la Sala Casino (Teatre Municipal).

Exposició de les obres 

Les obres participants al concurs s’exposaran del 5 d’octubre al 3 de novembre als locals del circuit expositiu d’Art Major i altres aparadors de la zona del carrer Major. El certamen està organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.