La Diputació fa entrega del mapa de Patrimoni Cultural i Natural a Sant Julià de Cerdanyola

El document permet al poble tenir un coneixement global dels elements patrimonials immobles

Redacció
29 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:38h
Sant Julià de Cerdanyola (arxiu).
Sant Julià de Cerdanyola (arxiu). | Wikicommons / Jpu320
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola el Mapa de Patrimoni Cultural i Natural del municipi, fruit del conveni signat entre ambdues institucions, on s'han inventariat 288 elements. La realització de Mapes de Patrimoni Cultural Local té per objecte la recollida de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi concret i la seva valoració.

L'Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola disposa, a partir d’ara, un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i pot establir mesures per a la protecció i conservació dels béns del seu municipi. 

El treball documenta 288 elements del patrimoni cultural i natural del terme municipal, dels quals el 72,57% corresponen a patrimoni immoble, un 6,25% és moble, un 5,21% és patrimoni documental ,un 9,72% immaterial i un 6,25% patrimoni natural.

Actualment hi ha 185 municipis de la província on ja s’ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural, i n’hi ha una vintena més en diferents processos de realització. El proper mapa que està previst lliurar és el de Gisclareny, el proper 30 de setembre.