El candidat de la llista del PP de Berga renuncia a presentar-se amb UPyD

López Noguera denuncia que la Junta Electoral no els va notificar «l'error»

Aida Morales
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:34h
El cap de llista del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera
El cap de llista del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera | Aida Morales
El candidat número 14 que es presentava a les eleccions municipals de Berga amb el Partit Popular català (PPC) i que també constava com a número 13 a una llista de Unión Progreso y Democracia (UPyD) a el Ferrol, ha decidit, finalment, renunciar a presentar-se amb aquest darrer partit, segons publica La Voz de Galícia. 

De fet, aquesta persona va acudir aquest dilluns a la Junta Electoral de la zona, on va presentar la seva renúncia per formar part del partit de Rosa Díez, tot i que, a l'escrit que va presentar, no va detallar els motius. Davant d'això, el membre d'UPyD Carlos Oliva va afirmar dilluns al mateix diari que la seva formació està “tranquil·la” perquè, el seu integrant, va signar “voluntàriament” la acceptació de la llista. No obstant això, i segons explicava l'alcaldable del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera, el membre de la llista es un “amic personal” i “no tenia constància” de la dualitat amb UPyD. 

Per altra banda, López Noguera també ha declarat aquest dimarts que la Junta Electoral els havia d'haver notificat “l'error” abans que finalitzés el 26 d'abril, termini màxim per solucionar qualsevol tipus d'incorrecció d'aquest estil a les llistes que es presentaven a les eleccions municipals del 24 de maig, ha denunciat en declaracions a NacióBerguedà, després que se li comuniqués que la seva llista no havia estat proclamada per falta de candidats a l'hora d'omplir tots els càrrecs. 

Concretament, el problema derivava del fet que la 14a persona de la candidatura del PP a Berga també era present a una llista de Unión Progreso y Democracia (UPyD) d'un municipi de la circumscripció del Ferrol. En aquest cas, la Junta Electoral va invalidar la llista popular i va deixar, el partit berguedà, fora de les eleccions de la seva capital. 

Segons López Noguera, però, aquest fet està en tràmits de solucionar-se i, en els propers dies, confia que es declararà proclamada la seva candidatura. A més, la persona duplicada a les llistes "vol estar i ajudar a Berga”.

Pel que fa als tràmits legals a partir d'ara, l'alcaldable ja va assegurar que, en els propers dies, presentaria un recurs contenciós administratiu contra aquesta decisió de la Junta ja que, si se li hagués notificat la dualitat, ho hauria modificat: “No se'm va notificar oficialment; si ho haguessin fet, evidentment que s'hauria arreglat”. 

Una llista polèmica

Pel que fa a les polèmiques fotografies que han circulat per Berga sobre el tercer membre de la llista del PP, Esteve Liria, que apareixia amb el que semblava una pistola, López Noguera ha indicat que es tracta d'imatges d'adolescència. “Són fotografies de quan ell tenia 15 anys”, ha declarat a aquest diari, tot assegurant que “tothom ha sigut jove”. 

En aquest sentit, el cap de llista del PP ha indicat que, actualment, Liria li mereix tota la confiança, ja que ha col·laborat i ha “fet feina” pel partit. NacióBerguedà ha decidit no publicar aquestes fotografies ja difoses per les xarxes socials en funció del propi codi deontològic, ja que van ser preses quan Liria era menor d'edat.
 
Arxivat a