Mobilitat

Berga restringeix l'accés de vehicles a la plaça dels Països Catalans

El consistori ha tancat l'accés des del passeig de la Pau i, a partir d'ara, el passatge Arquitecte Porta només servirà per entrar als pàrquings

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 28 de setembre de 2020 a les 16:15 |
Plaça dels Països Catalans de Berga. | Aj. Berga
Berga ha restringit l'accés dels vehicles a la plaça dels Països Catalans. En el marc de les actuacions que l’Ajuntament ha posat en marxa les darreres setmanes per afavorir els desplaçaments a peu i el pas de vianants, aquest dilluns s’han aplicat noves mesures per reduir dràsticament la presència de cotxes en aquesta plaça concebuda a principis dels 90.

El consistori ha tancat l'accés a la plaça dels Països Catalans des del passeig de la Pau i, a partir d'ara, el passatge Arquitecte Porta només servirà per entrar als pàrquings que hi ha al mateix carrer. La càrrega i descàrrega de mercaderies es farà preferentment des del carrer del Roser, tot i que a l’entrada de la plaça s’instal·laran fitons extraïbles per permetre l’accés dels vehicles quan sigui necessari.


La plaça va ser pensada fa gairebé 30 anys com a espai exclusivament per a vianants, però els últims anys s’ha anat normalitzant la presència de vehicles. "Per revertir aquesta situació, i atenent les nombroses peticions dels assistents a la reunió oberta que es va fer a principis d’estiu per tractar assumptes de mobilitat del carrer del Roser i la plaça dels Països Catalans, el consistori ha decidit aplicar diverses mesures a la zona", segons ha explicat el govern en un comunicat.

Aquestes mesures han entrat en vigor a partir d'avui dilluns, 28 de setembre. Ara, l'Ajuntament de Berga farà un seguiment del seu funcionament per valorar possibles adaptacions.

 

Participació