El Berguedà aprova una Guia per frenar els maltractaments cap a la gent gran

La guia explica com prevenir i què fer davant de casos de violència envers la gent gran

Redacció
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 11:48h

Reunió del Consell Rector del Berguedà en xarxa Foto: CCBerguedà


El Consell Rector del Berguedà en xarxa ha aprovat aquest dilluns una nova eina per frenar els maltractaments envers les persones grans. Es tracta d'una Guia amb informació i consells per aturar aquesta forma de violència, actualment poc coneguda o visibilitzada, ja que resta com una qüestió privada i aïllada en la majoria de casos. Per conformar-la, s'ha comptat amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona, i la implicació de diversos agents de la comarca, com ara serveis socials, salut, justícia, seguretat, centres de dia o residències. 

En aquesta mateixa sessió, que ha comptat amb la presidència del Sergi Roca, i de membres de la Diputació, de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, de l'Institut Català de les Dones a la Catalunya Central i del Servei Català de la Salut, també s'han analitzat les actuacions de treball en xarxa en els camps de la igualtat, de la infància i adolescència, de la gent gran, de l'educació i de la diversitat funcional. 

Acte seguit, s'ha realitzat una sessió formativa sobre la detecció i la prevenció dels maltractaments a la gent gran, i s'han fet públics els circuits de coordinació entre professionals dels diferents àmbits. Tècnics del Consell Comarcal del Solsonès també han presentat la campanya Tracta'm bé que ells van portar a terme amb bons resultats, i que promou el bon tracte envers les persones d'edat avançada. 
 

Exposició de la Guia contra els maltractaments cap a la gent gran Foto: CCBerguedà