La marató cultural de les entitats de Berga arrenca plantant cara al fred i el vent

La iniciativa ha de pemetre a les associacions recaptar fons per recuperar-se de la davallada d'ingressos que han patit pel Covid

25 de setembre del 2020
Actualitzat el 26 de setembre a les 18:55h
Marató cultural de Berga.
Marató cultural de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La Marató Cultural de Berga ha arrencat aquest divendres amb una mostra de teatre musical i un concurs de coneixements, a la plaça de la Font del Ros. La iniciativa de catorze entitats, que se celebra divendres i dissabte, està dedicada al teixit associatiu local i té per objectiu compensar la davallada d'ingressos de la Covid-19. 

Aquesta marató, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga, forma part del Pla de Xoc local contra els efectes del coronavirus i permetrà a les entitats recaptar fons per recuperar-se de la davallada d'ingressos que han patit a causa de la suspensió d'esdeveniments per la crisi sanitària. La proposta, a més, pretén mostrar al veïnat de la ciutat la riquesa i diversitat d'activitats que porten a terme les associacions de diferents àmbits.

Malgrat el fred i el vent, la marató d'activitats s'ha estrenat aquest divendres amb una mostra de teatre musical, a càrrec de Munt d'Arts, que ha atret una cinquantena de persones davant de l'escenari situat a la plaça de la Font del Ros. A continuació, ha estat el torn del concurs de coneixements kahoot de Ben Anats. La projecció del documental 'La lluita per no desaparèixer sota el pantà de La Baells', que s'havia previst per les 10 del vespre, s'ha posposat per la previsió d'encara més fred. 
 

Actuació musical a la Font del Ros. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els àpats populars i les actuacions musicals de la marató cultural són de pagament. Les activitats previstes es realitzaran a la plaça de la Font del Ros o bé al Parc de les Aubes en espais delimitats i aforament controlat com a mesura per evitar contagis del coronavirus. Aquesta tarda es prenia la temperatura a tothom i calia rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d'entrar, accions que es repetiran en les activitats de la marató cultural d'aquest dissabte. 

Un dissabte ple d'activitats 

Aquest dissabte, 26 de setembre, hi haurà jocs per a totes les edats i dinamització teatral d'11 del matí a 2 del migdia, a càrrec de la Cia. de Jocs l'Anònima, el grup de teatre infantil i juvenil del Teatre Patronat i el suport de Punt i Seguit. La Bauma dels Encantats organitzarà una gimcana, de 6 a 8 de la tarda. Aquestes activitats es faran al parc de les Aubes. A la plaça Font del Ros, els actes començaran a les 12 del migdia amb un taller de sardanes realitzat per la Colla Sardanista Cim d'Estela. Tot seguit, la Berguedana de Folklore Total oferirà un vermut musical i després hi haurà un dinar elaborat pels Castellers de Berga que consistirà en una fideuada amb bolets.

L'hora del cafè estarà amenitzada pels músics Mariona Puig i Arnau Martín. Posteriorment, hi haurà les actuacions musicals dels grups Cafè Trio i Format 3 fins a les 9 del vespre.

L'AEIG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella s'encarregarà de preparar el sopar que també comptarà amb opció per a persones amb celiaquia i persones veganes. L'àpat estarà amenitzat pel duet d'artistes Titot i David Rosell. A partir de les 10 de la nit, hi haurà un karaoke organitzat per la Berguedana de Thash i els punxadiscos PD YU i PD Toni Malé tancaran la jornada amb una sessió musical fins a dos quarts de 2 de la matinada.
 

Públic a la plaça de la Font del Ros. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La marató cultural compta amb la participació de les associacions i entitats següents: Munt d'Arts, La Bauma dels Encantats, Òmnium Berguedà, Ben Anats, Punt i Seguit, Castellers de Berga, Berguedana de Folklore Total, Casal Panxo, La Berguedana de Thrash, Colla Sardanista Cim d'Estela, Cia. de Jocs l'Anònima i AEIG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella. També compta amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Font del Ros i els grups de Teatre del Patronat. 
 

Munt d'Arts ha ofert l'espectacle teatral i musical d'aquesta tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs