La xifra d'ingressats per la Covid-19 a l'hospital de Berga puja a 6 persones en una setmana

Fa set dies a l'hospital comarcal només hi havia un pacient ingressat amb coronavirus

25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:01h
Urgències de l'hospital Sant Bernabé de Berga. (arxiu).
Urgències de l'hospital Sant Bernabé de Berga. (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Hospital Sant Bernabé de Berga té 6 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19, segons dades facilitades pel centre aquest divendres. Fa set dies a l'hospital comarcal només hi havia un pacient ingressat amb diagnòstic de Covid-19. 

Durant aquesta setmana han ingressat 5 pacients per Covid-19 i no s'ha donat cap alta. Tampoc s'ha registrat cap defunció. La xifra d'ingressats és significativa perquè és la més alta que es registra des de principi de juny. A mitjan d'aquell mes, l'hospital va donar a l'última pacient després dels mesos més dur de la pandèmia; i durant l'estiu el nombre de pacients ingressats ha oscil·lat sempre entre les 0 i les 3 persones. 

Quant als professionals, malgrat que divendres passat va informar-se d'un positiu després de mesos sense cap cas entre el personal, a hores d'ara aquesta persona ja s'ha negativitzat, informa l'hospital. 

Els positius per Covid-19 s'han multiplicat al Berguedà en les últimes dues setmanes. Segons les últimes dades del Departament de Salut, s'han registrat 26 nous casos detectats per PCR en set dies. Aquesta dada és quatre vegades més que la que es registrava a principi de mes. El risc de rebrot es manté per sobre de 200 punts (200,01) i és molt alt. Entre l'1 i el 7 de setembre aquest indicador estava en 78,72 amb 6 nous positius i entre el 8 i el 14 de setembre se situava en 182,81 amb 23.

Una dada que millora és la taxa de reproducció del virus (Rt), que baixa 8 dècimes i se situa en l'1,62. Tanmateix, de mitjana, una persona infectada a la comarca encara transmet el virus a més d'una persona (dada clau per frenar la propagació de la Covid-19).

Des de l'inici de la pandèmia, al Berguedà s'han registrat 672 casos per PCR i hi ha hagut 141 defuncions. 

El risc de rebrot baixa dos punts a Catalunya

El risc de rebrot ha baixat una mica menys de dos punts a Catalunya respecte a les dades de dijous i se situa en 204,81. La velocitat de contagi (Rt) es manté igual, en l'1,21. En les últimes 24 hores s'han declarat 1.106 nous casos confirmats per PCR de covid-19, elevant la xifra total als 134.346. La xifra de casos amb totes les proves és de 158.832 (1.179 més en les últimes hores). Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.284 persones per coronavirus a Catalunya, una més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals pugen en una persona i ara són 772, dels quals 137 estan a l'UCI, tres menys que fa 24 hores.