L'ACEB aposta per formacions en línia per a empreses i professionals

La patronal ha organitzat 14 accions formatives per la via virtual el primer semestre de 2020, i hi han participat 186 persones

24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:13h
L'ACEB continua oferint formació (arxiu).
L'ACEB continua oferint formació (arxiu). | AjM
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) aposta amb força per la formació en línia arran de la crisi sanitària de la Covid-19. La patronal ofereix formació a través d'una aula virtual per donar resposta a les necessitats de les empreses i professionals del territori, adaptant-se a la situació actual. 

L'ACEB ha començat el mes de setembre apostant per la formació online subvencionada, amb una programació que s'estendrà fins a finals de 2020 adaptant-se en tot moment a les necessitats derivades de la difícil situació provocada per la pandèmia. 

En l'àmbit del comerç, s'impartirà el curs Com augmentar les teves vendes en època de Covid-19?, per aprendre tècniques efectives de negociació comercial. Davant el panorama socioeconòmic i els canvis en els hàbits de consum, aquesta formació també se centrarà en com les empreses han d'enfocar la gestió del màrqueting digital.

En l'àmbit d'administració, es durà a terme una formació d'Anàlisi i Control de Costos per aquelles persones que ja tinguin nocions bàsiques de comptabilitat i vulguin ampliar els coneixements del control de costos en la gestió empresarial.

D'altra banda, també s'oferiran altres propostes destinades a la salut de la persona i al seu creixement. En aquest sentit, s’impartirà formació en Tècniques de Relaxació i Eines de Coaching (nivell I i II).

Una bona part d'aquesta nova programació s’imparteix en modalitat en línia mitjançant videoconferències i una aula virtual, de manera que cada participant pot accedir als continguts del curs i seguir la seva formació segons la seva disponibilitat.

El professorat expert imparteix la formació en streaming i pot interactuar amb l'alumnat per resoldre dubtes. Els alumnes es poden seguir formant des de casa. El mes de març l'entitat ja va adaptar tota l'oferta formativa presencial per impartir-la en modalitat telemàtica. Fins al mes de juliol es van realitzar sis cursos de formació subvencionada online de diferents sectors i/o àrees de treball com eines TIC, idiomes, salut, comptabilitat i administració o desenvolupament personal. 

186 persones en 14 accions formatives

La formació que ofereix l'ACEB sorgeix "de les necessitats que plantegen les empreses del Berguedà, a més de les tendències que l’associació considera d’importància estratègica per augmentar la qualificació i ocupabilitat de les persones treballadores i la competitivitat de les empreses", segons han explicat fonts de la patronal. Des del mes de gener fins el mes de juliol es van realitzar un total de 14 accions formatives, el que suposa un total de 324 hores de formació i 186 persones formades a través de l'ACEB. Cada curs ha tingut una mitjana de 25 hores i 14 alumnes. El llistat complet dels pròxims cursos es pot consultar en aquest enllaç. 

D'altra banda, el desembre de 2019 es va iniciar de manera presencial el curs del Certificat de Professionalitat Nivell 2 d’Activitats Administratives en la Relació amb el Client. Aquest curs es va paralitzar el passat 13 de març per l'estat d'alarma i es va reprendre el mes de juliol per la via virtual. El programa té com a finalitat la qualificació de persones a l'atur en el camp de l'administració i la gestió d'empreses. 

720 empreses i professionals participen en seminaris web

Un total de 720 empreses, professionals autònoms i particulars han seguit, a més, els seminaris web, anomenats webinars, organitzats per l’associació empresarial berguedana, una mitjana 72 assistents per seminari.