Cartell de luxe i inscripcions ja esgotades per a la BRB i els 5km urbans

La Berga-Rasos-Berga es reconverteix en campionat de Catalunya l'any de la pandèmia

24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:38h
La selecció catalana de curses per muntanya s'ha preparat per a la BRB amb una sessió al Berguedà.
La selecció catalana de curses per muntanya s'ha preparat per a la BRB amb una sessió al Berguedà. | Pere Rullan
Les curses estrella del Club d'Esquí Berguedà (CEB) i el Club d'atletisme Joves Atletes de Berga (JAB), han esgotat inscripcions, la Berga-Rasos-Berga (BRB) - que enguany es reconverteix en campionat de Catalunya de curses per muntanya - i els 5 km Urbans. Ambdues proves es disputaran el proper diumenge 27 de setembre. 

Aquest any, a causa de la Covid-19, els dos clubs han unit forces i organitzen conjuntament una jornada esportiva d'alt nivell. La BRB, de 26 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu, es convertirà en el campionat absolut de Catalunya de curses de muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). A més, la Berga-Queralt-Berga (BQB) amb una distància 13 quilòmetres i 800 metres de desnivell decidirà els campions en categoria cadet, juvenil i júnior.

Els 5 km Urbans de Berga presenten el seu millor cartell amb esportistes de molt nivell. A banda, se celebrarà la baixada Xavi Batriu, de 13 quilòmetres i 450 metres de desnivell. 

A causa de les poques curses que hi ha actualment a Catalunya, molts atletes del món de l'atletisme i el trail s'han interessat en disputar les proves que es faran a la ciutat de Berga. 

La BRB o campionat de Catalunya absolut de curses de muntanya tindran 250 participants. Els esportistes de la selecció catalana estan convocats a Berga on s'ha de decidir decidir qui serà el campió de Catalunya i s'han preparat entrenant un dia d'aquest mes de setembre a la comarca. El seleccionador Pere Rullan ha definit la cursa com una carrera molt exigent i d'un alt nivell. Les primeres rampes fins la Figuerassa han de fer una primera selecció que ha de quedar marcada en la posterior pujada fins als Rasos i en el posterior descens fins a Berga. Rullan ha considerat que la baixada des dels Rasos fins a Berga "dictaminarà sentència, en un descens tècnic i trencacames".

A la convocatòria, hi ha l'actual campió de Catalunya de curses per muntanya, Pol Rodríguez (AE Matxacuca), que desfenserà el títol davant dels millors corredors per muntanya del país.

Hi haurà noms com Núria Gil, Ona Castellsagué, Jenny Arasil, Rosa Navarro i Montse Martínez en l'apartat femení, i Pere Rullan, Abel Carretero o David Prades, en el masculí.  També disputaran la prova atletes de casa de destacada trajectòria com Xavi Tomasa (CquiE Trail-Inverse) i Pau Llorens (COB) o Vanessa Chirveches (JAB - CquiE Trail), entre altres. 

La 5km Urbans presenta un dels seus millors cartells

La 5 km Urbans de Berga, amb 200 participants, presenta enguany un dels millors cartells de totes les edicions, segons ha explicat el president del JAB, Alfonso López. Hi haurà atletes com Mehdi Aboujanah, campió de Catalunya dels 3.000 obstacles. També hi destaquen Meritxell Soler, campiona de Catalunya d'atletisme en els 5.000 metres llisos, l'andorrà Carles Gómez, guanyador de la prova de l'any passat, o Toni Bernadó, que ha disputat cinc maratons olímpiques. Tampoc hi faltarà Igor Olalde, de la selecció basca de trail.

La participació de la francesa Ledhem Fadouwa, campiona de Mitja Marató al seu país, serà un dels plats forts dels 5km urbans. Un altre dels corredors destacats, que s'ha inscrit a última hora, és Yassine Ouhdadi, paralímpic, record d'Europa als 5.000 metres en categoria T13 (per a persones amb discapacitat visual) i que acredita una marca de 14 minuts en 5 km. 
 

La francesa Ledhem Fadouwa, campiona de Mitja Marató al seu país. Foto: Cedida


Una edició amb mesures de seguretat i premis en metàl·lic

La Berga-Rasos-Berga, organitzada pel Club d’Esquí Berguedà, es veurà obligada a prendre unes excepcionals mesures de seguretat i higiene, a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha elaborat els protocols que se seguiran. 

La federació ha decidit dotar el campionat de Catalunya amb premis en metàl·lic importants. Els campions de Catalunya absoluts en categoria masculina i femenina rebran un xec per valor de 1.000 euros. La quantitat anirà disminuint fins al cinquè classificat que també tindrà premi en metàl·lic. Així el segon classificat rebrà 500 euros, el tercer 400 euros, el quart 300 euros i el cinquè 200 euros.

Curses i horaris

8.00 h. Campionat Catalunya curses de Muntanya Absolut (26km)
Berga-Rasos-Berga

9.00h. Campionat Catalunya curses de Muntanya cadet (8km) /Juvenil/Junior (13km)
Berga-Queralt-Berga

9.30h. 5km urbans de Berga totes les categories (circuit urbà 5k)

10.30h. Baixada memorial Xavi Batriu (13km). Rasos-Berga 

Totes les curses sortiran de la carretera de Solsona, i no de la plaça Viladomat, ubicació habitual de la BRB. El tram afectat, el del parc dels Soldats, romandrà tallat al trànsit des de les 5 de la tarda de dissabte fins a les 5 de la tarda de diumenge. A tots els atletes se'ls facilitarà una bossa amb regals i una samarreta commemorativa del memorial Xavi Batriu, escalador berguedà mort aquest any accidentalment. 

Els participants berguedans hauran de recollir el seu dorsal dissabte a la tarda, de 16 hores a 21 hores. El matí de diumenge, a partir de les 6.30 hores, està reservat perquè els participants de fora també puguin agafar el dorsal, evitant aglomeracions. 
Arxivat a