Confinats un grup de l'Escola Alfred Mata de Puig-reig i un altre d'Avià

Són els primers casos d'aïllament de grups estables a les escoles del Berguedà

22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:41h
Bates d'una escola (arxiu).
Bates d'una escola (arxiu). | Adrià Costa
L'Escola Alfred Mata de Puig-reig i l'Escola Santa Maria d'Avià són els primers centres del Berguedà que tindran una classe confinada durant 14 dies pel positiu que ha donat un dels seus alumnes.

Es tracta de dos grups de Primària, un a Puig-reig, i l'altre a Avià, que ahir van saber, respectivament, que s'havia detectat un positiu entre els alumnes. Les dues classes afectades han estat enviades a casa seva durant un període de 14 dies, tal com queda reflectit en el llistat actualitzat d'incidències per Covid-19 que aquest dimarts ha fet públic el departament d'Educació. La informació és d'aquest dilluns però ahir encara no sortia reflectida en el llistat que facilita la Generalitat sobre els grups afectats a Catalunya.

A Puig-reig, el cas positiu s'ha detectat en un grup de Cicle Superior de 16 alumnes, ja que el centre ha baixat ràtios aquest curs. La directora de l'Escola Alfred Mata, Ester Martínez, ha explicat a NacióBerguedà que els alumnes "es van quedar al centre fins que els va fer les proves PCR cap al migdia, llavors ja van marxar cap a casa". Martínez ha destacat la tasca de Salut i l'atenció rebuda des dels professionals del CAP de Puig-reig a l'hora d'acompanyar-los en aquest procés. 

Els alumnes de la classe afectada estan pendents dels resultats de les proves però faran quarantena fins l'1 d'octubre. Ester Martínez ha relatat que seguiran el curs des de casa "amb classes telemàtiques", d'acord amb el protocol que l'escola va preparar a l'estiu.

"Els alumnes van estar acompanyats tota l'estona, no els vam deixar sols, quan els vam dir que els farien les proves PCR van ser súper valents", ha expressat Martínez. 

El grup classe afectat a Avià va passar la jornada d'ahir aïllat de la resta de classes, sortint al pati en un espai separat i dinant quan els companys d'altres classes ja ho havien fet.

A partir de les 3 de la tarda, els alumnes van passar les proves PCR i van preparar el material per passar catorze dies a casa. La directora de l'Escola Santa Maria d'Avià, Queralt Màrquez, ha explicat que "vam esperar a explicar-los la situació al final del dia perquè són encara petits i no vam voler amoinar-los, els vam acompanyar en tot moment". A Avià, la classe afectada també és un grup de 16 alumnes. "La mestra els enviarà les tasques i es comunicarà amb ells i les famílies per correu electrònic, això servirà per encarregar-los la feina que han de fer. Està previst fer alguna videotrucada per compartir com estan i repassar com va la feina des de casa", ha assegurat la directora.

En ambdós casos, els pròxims dies també s'ha de conèixer el resultat de la PCR dels germans de l'infant positiu. 

L'impacte de la Covid-19 a les escoles continua augmentant. En la darrera actualització, les dades de la Generalitat indiquen que hi ha 461 grups confinats en 348 centres educatius d'arreu de Catalunya, 130 centres afectats més que ahir. 

Centres educatius de Catalunya amb algun grup confinat degut a la covid-19 by Naciodigital on Scribd



Arxivat a