Es busca nova data pel concert d'Obeses i la Cobla Berga Jove a la capital del Berguedà

L'Ajuntament de Berga ha pres el compromís de reunir-se amb les formacions musicals després que aquestes pressionessin a les xarxes per reprogramar l'espectacle

18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:22h
Foto d'Obeses amb la Cobla Berga Jove.
Foto d'Obeses amb la Cobla Berga Jove. | Obeses
Pròxima reunió a tres bandes entre Obeses, la Cobla Berga Jove i l'Ajuntament de Berga perquè la ciutat pugui gaudir abans de 2021 de l'espectacle que ha estat tota una sensació a Catalunya i que porta segell de casa. 

El concert d'Obeses amb la Cobla Berga Jove va suspendre's per la Covid-19 el passat 25 d'abril i, ara per ara, no té data. Aquest divendres, un dels membres de la cobla, Lluís Gual, ha fet una piulada posant de manifest que el consistori no els oferia cap nova data de concert fins d'aquí a set mesos, concretament fins el 25 d'abril de 2021, moment en el qual Obeses ja haurà tancat la gira per preparar un nou disc. El compte oficial d'Obeses ha donat suport a la queixa i les reaccions a Twitter no han trigat en arribar.

La gira d'Obeses i la Cobla Berga Jove, que fusiona rock i música tradicional, arribarà els pròxims dies i setmanes a Vilafranca del Penedès, Girona i Vic. Així que ha sorprès molt que no passés per la ciutat que ha vist néixer la meitat d'aquesta fórmula d'èxit. Però l'incendi a les xarxes socials ha acabat bé: amb el compromís de buscar una solució que permeti fer el concert a Berga. 

El músic berguedà Lluís Gual ha explicat a NacióBerguedà que "la setmana que ve hi haurà una reunió amb l'Ajuntament de Berga" per buscar aquesta data. "Des del consistori m'han expressat per telèfon i per escrit que hi ha la voluntat de fer el concert", ha assegurat Gual.
 
"Tenim que Obeses tanca gira el 28 de novembre i després d'aquesta data seria impossible fer l'espectacle. Per això, mirarem si es pogués encabir en el teatre abans d'aquell dia, dependrà de temes tècnics com el fet de poder-hi encabir les tarimes. Són qüestions que podrem valorar quan fem aquesta reunió entre Obeses, la Cobla Berga Jove i l'Ajuntament de Berga el pròxim dimecres", ha subratllat Gual. 

La regidora de Cultura de Berga, Roser Valverde, ha mostrat sorpresa pel fet que les formacions hagin expressat la queixa mitjançant les xarxes socials. Valverde ha recordat a aquest diari que l'Ajuntament treballa per reprogramar el màxim d'espectacles durant la temporada de tardor, però que el concert d'Obeses i la Cobla Berga Jove té una complexitat afegida: "No parlem d'un concert petit sinó d'un espectacle gran que requereix una infraestructura potent i un espai còmode i gran per a poder-se realitzar, amb un aforament digne que permeti gaudir-lo al màxim. Els espais tancats que tenim no reuneixen les condicions per les restriccions", ha apuntat la regidora. 

"Creiem en el projecte, si no no l'hauríem programat, i tenim el compromís de fer-lo a Berga. Tenim la voluntat, expressada per ambdues parts, de reprendre la idea i parlar-ne, tenint en compte que caldrà adaptar-ho a la situació sanitària", ha subratllat Valverde. 

La regidora també ha volgut aclarir que "després que el Covid ens obligués a suspendre a l'abril, vam proposar a Obeses i la Cobla les dates de l'11 de juliol i del 31 d'octubre de 2020". En un primer moment, "el grup va decidir l'11 de juliol, però la situació sanitària i les restriccions d'aquell moment ens van obligar a tornar a reprogramar el concert i va ser el representant d'Obeses qui va decidir deixar-ho fins el 2021", ha indicat Valverde. 
 
Lluís Gual ha remarcat que, en el moment de fer el tuit aquest matí, feia mesos que no tenien comunicació amb l'ajuntament sobre la qüestió. "En vam estar parlant amb uns companys i vam decidir de fer una mica de soroll, la veritat és que han reaccionat, que ens han expressat el compromís de buscar-hi una solució", ha celebrat el músic berguedà. 
Arxivat a