ERC i l'Agrupació d'Electors del Berguedà exigeixen la dimissió de Jesús Calderer

Consideren que "una persona que promou una instal·lació que presentarà afectacions amplíssimes i molt negatives sobre l'entorn i de la salut de les persones" no pot ocupar càrrec del conseller de Medi Natural

16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:36h
El conseller de Medi Natural, Jesús Calderer (arxiu).
El conseller de Medi Natural, Jesús Calderer (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El ple del Consell Comarcal del Berguedà debatrà aquesta tarda una moció d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i l'Agrupació d'Electors del Berguedà en què demanen la dimissió del conseller d'Entorn i Medi Natural, Jesús Calderer. 

La moció sol·licita que es procedeixi a la destitució del conseller Jesús Calderer de la conselleria d'Entorn i Medi Natural, perquè "una persona que promou una instal·lació que presentarà afectacions amplíssimes i molt negatives sobre l'entorn natural i de la salut de les persones, no pot sota cap concepte ser al capdavant de la conselleria que teòricament ha de vetllar per la preservació d'aquest mateix medi natural". 

En el document també reclamen que es constitueixi la comissió de seguiment del projecte de la incineradora anunciada pel departament de Territori i Sostenibilitat amb un representant de cada grup polític del Consell i representants de la Generalitat.

La moció arriba després que l'executiu català hagi tombat el projecte de construcció d'una planta incineradora de residus industrials al municipi berguedà per "incompatibilitats urbanístiques". No obstant això, els opositors al projecte han alertat que el projecte no està enterrat del tot i pot "reflotar" si hi ha un nou plantejament urbanístic. El document  s'expressa en aquest sentit i dona per fet que el projecte pot tirar endavant. 

El plenari es pot seguir a través de Youtube.