La zona del carrer del Roser amb les voreres més estretes guanya espai per a vianants

L'àrea de pas s'ha pintat directament a la calçada en el tram situat a l'encreuament que uneix la via amb el carrer de Cervantes i en el tram més proper a la carretera de Sant Fruitós

16 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:35h
Berga ha ampliat l'espai destinat als vianants al carrer del Roser.
Berga ha ampliat l'espai destinat als vianants al carrer del Roser. | Aleix Serra / Aj. Berga
L'Ajuntament de Berga ha ampliat l'espai destinat als vianants al carrer del Roser. El nou espai de vianants s'ha pintat directament a la calçada en el tram situat a l'encreuament que uneix el carrer del Roser amb el carrer de Cervantes i en el tram més proper a la carretera de Sant Fruitós, eliminant 5 o 6 aparcaments de zona blava. 

També s'han fet accessibles trams de vorera on fins ara resultava impossible transitar-hi amb un cotxet o una cadira de rodes. 

Fonts municipals han afirmat que "aquestes mesures són de caràcter provisional fins que es pugui abordar la reurbanització del carrer, tal com es va exposar al veïnat de la zona durant una trobada mantinguda al començament de l’estiu". 
 

Actuacions de mobilitat a peu al carrer del Roser. Foto: Aleix Serra / Aj. Berga


Pas de vianants i marques vials a la Rasa dels Molins

La Rasa dels Molins disposa, a més, des d'aquest dilluns, d'un nou pas de vianants que es troba a pocs metres de l’encreuament entre el carrer Pere III i el carrer que connecta amb la Gran Via. A més, també s’han realitzat tasques de pintura vial per reforçar la senyalització desgastada a causa de l’ús habitual i el pas de vehicles. Aquesta actuació ha permès culminar els treballs de millora de l’accessibilitat a l’entorn de la Rasa dels Molins, on recentment s’han renovat trams de vorera del carrer Pere III.

L'Ajuntament de Berga està implementant millores en matèria de mobilitat per fomentar els desplaçaments a peu a la ciutat. Les actuacions van iniciar-se la setmana passada a la zona del Pla de l'Alemany, on es va habilitar un pas de vianants i es va aplicar un canvi en la circulació del trànsit fent que el carrer d’accés al Pavelló de Suècia fos d’entrada i el carrer del Programari Lliure, on hi ha el Telecentre i l'Escola Bressol Flor de Neu, fos només de sortida. A més, es va reordenar l'aparcament al carrer Pere Costa, a la zona alta dels Pedregals, establint una sola banda del vial per a l’estacionament de vehicles i també es va definir un espai per a l'aparcament del transport escolar al carrer Pere Coma, a prop de la plaça de Gernika. 

​Aquesta setmana les actuacions s’han centrat en la zona del carrer del Roser i la Rasa dels Molins. La pròxima, es preveu realitzar més actuacions a la plaça dels Països Catalans.
 

Actuació per a la mobilitat a peu al carrer del Roser. Foto: Aleix Serra / Aj. Berga

 

Nou pas de vianants a la Rasa dels Molins. Foto: Aleix Serra / Aj. Berga

Arxivat a