Seguretat

Un de cada quatre serveis de la Policia Local de Berga a l'estiu van ser per queixes veïnals

Gairebé la meitat de les actuacions estaven relacionades amb seguretat ciutadana

per Redacció, 16 de setembre de 2020 a les 10:59 |
Dos vehicles de la policia local davant de les dependències de Berga. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 24% dels serveis que va realitzar la Policia Local de Berga els mesos de juliol i agost estaven relacionats amb queixes i conflictes veïnals. Segons dades del cos policial, se'n van realitzar 140 al juliol i 172 a l'agost. Precisament les actuacions en l'àmbit de la seguretat ciutadana van predominar aquest estiu, amb més de la meitat dels serveis. Segons el cap de la Policia Local, Jaume Hernández, la pandèmia s'ha notat als carrers. "No ha estat un estiu normal a causa de la Covid-19 i, en alguns casos, ens ha costat poder donar sortida a tots els serveis". Segons el mateix cos, el 6,5% dels serveis requerits no es van poder dur a terme.

La Policia Local de Berga va realitzar un total de 1.289 serveis entre els mesos de juliol i agost. En l'àmbit de la seguretat ciutadana és on se'n van realitzar més, concretament 447 al juliol i 592 a l'agost. Destaquen les 312 actuacions que van haver de dur a terme per queixes i conflictes veïnals, és a dir, gairebé un de cada quatre serveis. Les peticions d'auxili (150) i les identificacions (137) completen els que van ser els serveis més freqüents.


Les actuacions relacionades amb el trànsit també van tenir un paper rellevant. Se'n van fer 212 al juliol i 219 a l'agost. Les més realitzades van ser sobre disciplina viària –el 29% del total de les de trànsit. També destaca els 58 controls de sorolls i fum que es van realitzar al mes d'agost.

Pel que fa a la policia administrativa, es van realitzar un total de 339 actuacions entre els dos mesos. Pràcticament una de cada tres van ser gestions administratives (135), seguida de la identificació d'anomalies a la via pública (66) i dels serveis amb animals (55).


La Policia Local també s'encarrega d'auxiliar les autoritats judicials en la investigació de delictes, el descobriment o la detenció de delinqüents quan ha estat requerida. Entre els dos mesos es van fer 19 intervencions consistents en citacions i altres gestions judicials (11), delictes contra el patrimoni (1), delictes contra la seguretat del trànsit (4) i suport judicial (3).

Origen dels serveis

En referència a l'origen de l'actuació, el 36,3% dels serveis realitzats entre juliol i agost eren requeriments telefònics, seguits dels serveis planificats (21,7%) i de les actuacions d'ofici (15,6%).

Del total de serveis requerits durant juliol o agost, es van atendre el 92,7% d'aquests, mentre que el 6,5% no es va poder realitzar.

Els dies de la setmana en què es van registrar més serveis van ser, al juliol, el dimecres (el 15,4% del total dels serveis del mes), el dijous (15,6%) i el divendres (18,9%). A l'agost van passar a ser divendres (17,2%), dissabte (19,7%) i diumenge (15,0%).

 

Participació