Montserrat Ribera assumeix de nou la direcció de l'Agència Catalana del Consum

L'exalcaldessa de Guardiola de Berguedà ja va estar al capdavant de l'ens entre el 2016 i el 2018

15 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:43h
Montserrat Ribera en una roda de premsa de l'Agència Catalana del Consum a Berga, l'any 2018 (arxiu).
Montserrat Ribera en una roda de premsa de l'Agència Catalana del Consum a Berga, l'any 2018 (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La berguedana Montserrat Ribera serà la nova directora de l'Agència Catalana del Consum (ACC), un càrrec que ja va ocupar entre el 2016 i el 2018. Ribera substituirà així a Elisabeth Abad, que és la nova número dos del departament d'Interior que lidera Miquel Sàmper.

La trajectòria professional de Ribera ha estat molt vinculada a la conselleria d'Empresa i Coneixement, on s'inclou l'Agència Catalana del Consum. Ha exercit de gerent de Coordinació Industrial i gerent de les delegacions territorials de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ), càrrec que ostentava fins ara. És Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i Diplomada en Fiscalitat i Anàlisi Financer per l'Escola d'Alta Direcció i Administració (EADA).

Entre el 2003 i el 2015 va ser alcaldessa de Guardiola de Berguedà, va ocupar el càrrec de presidenta del Consell Comarcal del Berguedà entre el 1999 i el 2008, i entre el 2008 i el 2015 va ser diputada. En el sector privat, va dedicar-se a les assegurances i els serveis.

L'Agència Catalana del Consum s'encarrega de garantir els drets de les persones com a consumidors de béns i productes, informant-les dels seus drets i deures, i de la millor manera d'exercir-los. Alhora, també s'encarrega de formar consumidors, empreses i professionals d'organismes públics en matèria de consum, i de resoldre conflictes entre empreses i consumidors, a través de la mediació i l'arbitratge. Per millorar el funcionament del mercat de productes i serveis, l'Agència també es fa càrrec de les inspeccions i la regulació normativa.