El PP de Berga afirma que recorrerà la decisió de la Junta Electoral i que «el problema el té UPyD»

Joan Antoni López Noguera assegura que la persona que estava a les dues llistes és “amic personal” i “no en tenia constància”

Aida Morales
27 d'abril del 2015
Actualitzat a les 21:20h
El Partit Popular català (PPC) de Berga no està d'acord en la darrera decisió de la Junta Electoral de deixar-los fora de les municipals, segons l'acta que han rebut aquest dilluns al matí tots els partits polítics. En aquesta, la Junta exclou el PP d'aquesta circumscripció electoral, ja que la 14a persona de la llista presentada a Berga queda invalidada pel fet de ser present també en una llista de Unión Progreso y Democracia (UPyD) a la circumscripció del Ferrol. A més, el Partit Popular a Berga no té prou candidats com càrrecs a escollir, ja que tampoc hi ha suplents.

Davant d'aquest fet, i segons ha explicat a NacióBerguedà el cap de llista, Joan Antoni López Noguera, el PP presentarà en els propers dies un recurs contenciós administratiu contra aquesta decisió perquè es pugui solucionar el problema. En concret, ha precisat, la persona invalidada és “amic personal” del candidat i, malgrat que no és membre militant de la formació, sí que és simpatitzant. 

A més, ha prosseguit López Noguera, aquesta persona “no tenia constància” de formar part de les llistes del partit liderat per Rosa Díez, de manera que “el problema el té UPyD” i no el PP de Berga, ha conclòs. 

En qualsevol cas, ha remarcat que actualment el procés està en mans dels serveis jurídics del Partit Popular, que han afirmat que “ho solucionaran en breu”. En aquest sentit, l'alcaldable ha defensat que el seu partit “ha fet les coses bé” i, per tant, no es planteja, finalment, quedar exclòs de les eleccions municipals del 24 de maig a la capital del Berguedà. 
Arxivat a