Berga celebrarà una BRB de campionat

La Berga-Rasos-Berga proclamarà els campions de Catalunya de curses per muntanya

14 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:18h
Berga - Rasos - Berga en una imatge d'arxiu.
Berga - Rasos - Berga en una imatge d'arxiu. | Marc Elias
La clàssica Berga-Rasos-Berga (BRB) ha estat la prova escollida per acollir la 20a edició del campionat de Catalunya de Curses per Muntanya, després de la suspensió de l'Sky Race Valls d'Àneu (Pallars Sobirà) per la Covid-19.  

La cita se celebrarà a Berga el pròxim 27 de setembre i, segons fonts de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), s'espera "una molt bona resposta" per part dels esportistes "en una de les poques competicions del calendari que es podrà disputar aquest 2020".

La mítica prova de la capital berguedana recupera el seu esperit més clàssic i, més enllà del campionat català, estarà oberta a tothom. La categoria absoluta es disputarà en un recorregut de 26 quilòmetres amb 1.800 metres de desnivell positiu. La cursa sortirà de Berga i portarà als participants fins el punt més alt del Rasos de Peguera abans de començar el descens novament cap a la mateixa ciutat. A més a més de la categoria absoluta, els més joves també podran participar de la màxima competició nacional amb dos recorreguts adaptats per a les categories junior, juvenil i cadet.

Els dos primers faran la Berga-Queralt-Berga amb una distància de 13 quilòmetres i amb 800 metres de desnivell positiu que portarà als esportistes fins al Santuari de Queralt com a punt més alt. El circuit cadet serà de 8 quilòmetres amb 450 metres de desnivell positiu en l’anomenada mini Berga-Queralt-Berga desviant els esportistes a la capella de Sant Joan.

Cal recordar que els Joves Atletes de Berga (JAB) i el Club Esquí Berguedà (CEB) sumen forces  aquest 2020 i organitzen conjuntament les seves respectives curses estrella el mateix dia i lloc. Per això, en la mateixa jornada també se celebra sobre l'asfalt els 5km Urbans de Berga. L'Ajuntament de Berga coorganitza aquests esdeveniments. 

Homenatge amb nom propi

La Berga-Rasos- Berga està dedicada aquest any al desaparegut Xavi Batriu. Des del Club Esquí Berguedà es farà un descens especial de 13 quilòmetres amb el nom de Xavi Batriu. Per tots aquells que vulguin fer aquesta cursa que baixarà des del Rasos directament a Berga, fora del Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya. Batriu va perdre la vida el passat mes de febrer en un accident després d’una vida dedicada al món de la muntanya.

Protocols anticovid

La Berga-Rasos-Berga serà la primera cursa de la FEEC que posarà a prova els protocols anticovid. A més, els corredors portaran la mascareta fins just el moment de sortida i se l’hauran de tornar a posar abans de la zona d’avituallament que serà individualitzat. Les sortides seran en grups de 20 corredors.

Els campions de  Catalunya absoluts en categoria masculina i femenina rebran un xec per valor de 1.000 euros. La quantitat anirà disminuïnt fins al cinquè classificat que també tindrà premi en metàl·lic. Així, el segon classificat rebrà 500 euros, el tercer 400 euros, el quart 300 euros i el cinquè 200 euros. 

Les inscripcions s’han de fer a la pàgina oficial de la cursa. 
Arxivat a