14
de setembre
del
2020
Actualitzat
el
15
de setembre
a les
15:09h
El Mercat del Bolet de Cal Rosal ha obert portes per la Diada a bon ritme de públic i amb l'esperança que aquesta sigui una bona temporada de bolets. Les cues de fins a 15 quilòmetres de l'operació sortida del pont van fer que moltes persones fessin parada al mercat divendres, segons han explicat els mateixos paradistes. Durant els mesos de setembre, octubre i novembre, les parades romandran obertes cada dia.
Com en l'edició anterior, es compta amb parades específiques de bolets i de productes gastronòmics de proximitat del municipi i comarca: Hi ha bolets del Berguedà, embotits, mels, formatges, pa artesanal i molt més.
El mercat comptarà amb un conjunt estable de parades obertes durant tots els dies. Són les parades agroalimentàries i de bolets tradicionals i que donen identitat al mercat. A part, però, durant els caps de setmana l'oferta de productes s'anirà ampliant, en funció dels esdeveniments i amb l'objectiu de tenir un mercat més extens i amb més varietat.
En aquest sentit, l'Ajuntament d'Olvan ha programat un conjunt d'actes paral·lels durant alguns caps de setmana del mercat. D'aquesta manera, el 26 i 27 de setembre es celebrarà la segona edició de la Festeta de la Cervesa Artesana, que combina la degustació de cerveses artesanes, algunes tapes dels restaurants de Cal Rosal i bona música en directe.
Per altra banda, el cap de setmana del 24 i 25 d'octubre es celebrarà la tradicional Festa del Bolet de Cal Rosal, amb un programa d’actes a consultar properament.
L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, ha recordat que "el Mercat del Bolet s'ha preparat per seguir les mesures establertes per la prevenció de la Covid-19". Es disposa de gel hidroalcohòlic i senyalització de distanciament respecte a les diferents parades. També es demana mantenir les mesures obligatòries de distanciament i ús de la mascareta. Aquest és un any especial i l'evolució de la pandèmia de la Covid "pot alterar la programació prevista" i "si s'escau fer tancar el mercat anticipadament", ha informat.
Com en l'edició anterior, es compta amb parades específiques de bolets i de productes gastronòmics de proximitat del municipi i comarca: Hi ha bolets del Berguedà, embotits, mels, formatges, pa artesanal i molt més.
El mercat comptarà amb un conjunt estable de parades obertes durant tots els dies. Són les parades agroalimentàries i de bolets tradicionals i que donen identitat al mercat. A part, però, durant els caps de setmana l'oferta de productes s'anirà ampliant, en funció dels esdeveniments i amb l'objectiu de tenir un mercat més extens i amb més varietat.
En aquest sentit, l'Ajuntament d'Olvan ha programat un conjunt d'actes paral·lels durant alguns caps de setmana del mercat. D'aquesta manera, el 26 i 27 de setembre es celebrarà la segona edició de la Festeta de la Cervesa Artesana, que combina la degustació de cerveses artesanes, algunes tapes dels restaurants de Cal Rosal i bona música en directe.
Per altra banda, el cap de setmana del 24 i 25 d'octubre es celebrarà la tradicional Festa del Bolet de Cal Rosal, amb un programa d’actes a consultar properament.
L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, ha recordat que "el Mercat del Bolet s'ha preparat per seguir les mesures establertes per la prevenció de la Covid-19". Es disposa de gel hidroalcohòlic i senyalització de distanciament respecte a les diferents parades. També es demana mantenir les mesures obligatòries de distanciament i ús de la mascareta. Aquest és un any especial i l'evolució de la pandèmia de la Covid "pot alterar la programació prevista" i "si s'escau fer tancar el mercat anticipadament", ha informat.
Una de les parades del Mercat del Bolet de Cal Rosal, diumenge a la tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
Detall de cistelles i bolets a Cal Rosal. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
Parades obertes al Mercat del Bolet de Cal Rosal aquest diumenge a la tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs