Berga tornarà a tancar el parc del Lledó de nit per acabar amb els actes incívics a la zona

El regidor Serra ha concretat que la mesura es començarà a aplicar a principis de 2021, i ha detallat que hi ha previst actuar a l'espai per fer millores aquest any

14 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:59h
Pintades a l'entrada del parc del Lledó.
Pintades a l'entrada del parc del Lledó. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga tornarà a tancar de nit el parc del Lledó per acabar amb els actes incívics. D'aquesta manera, s'ha aprovat al darrer ple a través d'una moció del PSC, que ha obtingut el suport de tots els grups del consistori, tant de l'equip de govern de la CUP com de la resta de partits de l'oposició (Junts per Berga i ERC). El regidor socialista Abel García ha reclamat que s'augmenti la vigilància a l'entorn del parc i s'erradiquin els actes incívics que pateixen els veïns. 
"Aquests veïns han de conviure amb actes incívics, baralles, sorolls i música fins a altres de la matinada, cotxes i motocicletes que circulen contra direcció i amb molt soroll dels tubs d'escapament", ha assegurat Abel García. "Cal intensificar el focus de control i vigilància perquè aquesta problemàtica va en creixement", ha afegit.

El regidor socialista ha informat al plenari que disposava de fotografies i vídeos (que acompanyen aquesta notícia) de la problemàtica que denuncien els veïns, per exemple, de brutícia i retrovisors trencats. 

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha confirmat que la previsió és tornar a tancar el parc del Lledó a les nits, tal com es feia fa temps. El parc començarà a tancar en horari nocturn a principis de 2021, segons ha concretat Serra. 

El regidor Serra ha detallat que hi ha previst actuar al Lledó aquest any per fer-hi millores. Es tracta de les obres que van acordar-se a través dels primers pressupostos participatius de la ciutat. "El que ha de passar amb aquestes obres d'adequació de l'espai  és un abans i un després", ha dit Aleix Serra. També hi haurà un millor manteniment de la jardineria quan es reforci la brigada. 

Durant el plenari, el regidor de Joventut, Isaac Santiago, ha afirmat que el tancament de bars de copes i discoteques per la Covid-19 ha generat més "actes incívics" al municipi. En aquest sentit, Isaac Santiago ha defensat l'actuació del govern municipal amb una campanya de civisme que porta per nom 'Salva la nit' per reduir les botellades i l'incivisme. 

El govern de la CUP va reunir-se el mes passat amb els veïns del parc del Lledó per buscar la manera de resoldre la problemàtica dels actes incívics i els sorolls. El primer tinent d'alcaldessa, Ivan Sànchez, ha apuntat que a l'agost s'han registrat 66 denúncies de la Policia Local, i d'aquestes 9 s'han produït al parc del Lledó.
 

Un retrovisor trencat a la zona del parc del Lledó. Foto: Abel García/Cedida

 

Un retrovisor trencat a la zona del parc del Lledó. Foto: Abel García/Cedida

Arxivat a