El Berguedà recupera les freqüències de bus a Barcelona i Manresa després de sis mesos

En la desescalada, ja s’havien recuperat horaris i línies, però només fins al 65% de l'oferta habitual

10 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:24h
Passatgers pugen al bus des de l'asfalt al centre de Barcelona (arxiu).
Passatgers pugen al bus des de l'asfalt al centre de Barcelona (arxiu). | ND
El transport públic del Berguedà recupera els seus horaris habituals dilluns que ve, dia 14 de setembre. Les freqüències d'autobús interurbà van quedar reduïdes amb l'estat d'alarma i, mig any després, malgrat les reiterades peticions dels usuaris durant els últims mesos, encara no s'havien recuperat del tot. Les línies de transport públic que van a Manresa i Barcelona reprenen la normalitat a partir de la setmana vinent.

L'oferta de transport públic interurbà es va veure reduïda arreu del territori per l'estat d'alarma. Al Berguedà, en la fase de desconfinament, s’havien recuperat horaris i línies, però només fins al 65% de l'oferta habitual. Ara, el servei es recupera amb un 100% d'ocupabilitat del vehicle, però sense oblidar que, per minimitzar el risc de contagi, és obligatori fer ús de la mascareta per part de tots els ocupants del vehicle.

Coincidint amb la tornada a les escoles, també es recuperen aquelles expedicions que connecten diàriament la comarca amb les universitats UAB, UB i UVic.

A més, s'introdueix un canvi d'horari en l'expedició de la Pobla de Lillet que s'avança 15 minuts respecte a l'horari habitual (6.55 hores), possibilitant així una millor connexió dels viatgers de Castellar de n'Hug i La Pobla amb la línia regular de Barcelona.
 

Consulta aquí el quadre d'horaris amb totes les freqüències de viatge.