Esports

El públic tornarà a les grades del camp del Berga aquest cap de setmana

Només es podrà ocupar un seient de cada tres, es prendrà la temperatura als assistents i es mantenen tancats els vestidors

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 10 de setembre de 2020 a les 22:19 |

Camp de futbol de Berga (arxiu). Foto: AjBerga.


El públic podrà tornar a les grades del camp del Berga durant els partits amistosos d'aquest cap de setmana. Així ho han acordat l'Ajuntament i el CE Berga després d'una reunió que ha tingut lloc aquest dimecres. 


El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Isaac Santiago, ha explicat a NacióBerguedà que, a partir d'aquest dissabte, el públic ja podrà entrar a l'equipament. "Les mesures de seguretat que hem acordat s'adiuen a la norma que hi ha a Catalunya, tant per espais oberts com tancats: hi haurà restricció d'aforament d'un terç, gel hidroalcohòlic i es prendrà la temperatura als assistents. S'ocuparà un seient de cada tres i la mascareta serà obligatòria", ha apuntat Santiago. 

El CE Berga va jugar els partits amistosos a porta tancada la setmana passada. A la majoria de camps de la comarca l'activitat ja era en obert, i això va generar polèmica a la ciutat. Entre altres, perquè als voltants del camp es van aplegar nombrosos aficionats que van intentar veure un partit enfilats a la reixa de protecció.


El primer equip del CE Berga jugava contra el juvenil de la Damm, i molts familiars d'aquests joves havien viatjat amb ells, perquè venien d'una estada de pretemporada a la Cerdanya.
 
Isaac Santiago ha justificat la mesura perquè "abans calia definir els protocols d'actuació". L'Ajuntament de Berga no només ha tingut reunions amb el CE Berga, sinó que també ha estat en contacte amb la Secretaria General de l'Esport.

El secretari del CE Berga, Lluís Minoves, ha celebrat que s'hagi arribat a un acord per obrir les grades al públic, que era el que el club defensava ja la setmana passada. "Entenem que és una situació complicada, però cal fer les coses amb sentit comú: la nostra grada és molt àmplia i finalment s'ha acceptat la nostra proposta d'obrir al públic amb una capacitat limitada", ha afirmat Minoves.

Vestidors tancats

A partir d'ara, i abans que comenci la competició, el club continuarà en converses amb l'Ajuntament de Berga per aconseguir arribar a un acord per la reobertura dels vestidors.

"Pensem que s'han de mantenir tancats per evitar els contagis, i més en un club com el CE Berga que té tants equips", ha expressat el regidor Isaac Santiago a aquest diari. Amb tot, el CE Berga espera que d'aquí a octubre es pugui trobar una fórmula per replantejar-ho.

"El primer equip juga a Segona Catalana, és a dir, que vindran equips i àrbitres de molt lluny, per exemple, de Tortosa, que no es podran ni dutxar abans de fer 3 hores de viatge", ha assegurat Minoves. Una de les solucions seria incorporar algú que s'encarregués del servei de neteja del camp els caps de setmana, ja que ara aquesta tasca recau en BRG Progrés i només es fa de dilluns a divendres. "Esperem trobar una entesa amb el consistori en aquest sentit", ha confiat el secretari del club. 

El CE Berga tampoc obrirà el servei de bar a l'interior del camp, una de les principals fonts d'ingressos, si bé si que podrà fer servir la foodtruck exterior. 

 

Participació