Gironella finalitza les modificacions urbanístiques necessàries per fer l’estació de bus i transformar l'entrada sud

La continuïtat de l'Avinguda Catalunya queda garantida fins el final i s'impedeix que futures edificacions tallin el pas al carrer

10 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:49h
Zona on ha de situar-se la terminal d'autobusos de Gironella (arxiu).
Zona on ha de situar-se la terminal d'autobusos de Gironella (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Gironella ha finalitzat les modificacions urbanístiques necessàries per a la construcció de l'estació de bus i l'actuació a la zona de l'escorxador, dues obres que seran claus aquest mandat. 

L'últim ple municipal ha aprovat per unanimitat la modificació urbanística corresponent a la zona on s'ubicarà la futura estació d'autobusos. La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central ja va fer l'aprovació definitiva del plantejament de la zona però, segons ha explicat l'alcalde David Font, aquesta va ser condicionada a dos requisits: regular l'edificació d'aquesta parcel·la mantenint uns metres mínims de distància entre l'estació i les futures edificacions de la parcel·la adjacent i garantir la continuïtat de l'Avinguda Catalunya per evitar que futures edificacions hi tallin el pas. El consistori ha incorporat ambdós factors en el plantejament. 

La segona modificació urbanística que ha quedat aprovada és la corresponent a l'entrada sud del municipi, que ha de permetre ubicar una rotonda per pacificar el trànsit a la zona de l'antic escorxador, així com fer un parc urbà i un mirador sobre el riu Llobregat.

Aquesta aprovació incorpora un text refós amb requeriments fets per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central vinculats a la justificació econòmica de la inversió, el futur urbanístic de la zona i el resultat final de la infraestructura. El punt s'ha aprovat al plenari amb els vots a favor de l'equip de govern, i l'abstenció del grup municipal d'ERC. L'oposició argumenta que la construcció d’aquesta rotonda és una decisió presa "sense visió de futur".

L'Ajuntament no cedirà el romanent a l'Estat

L'últim punt de l'ordre del dia ha estat l'aprovació de la moció per la suficiència financera dels ens locals. La moció fa referència a la proposta que el Govern Espanyol va plantejar d’utilitzar els romanents municipals per poder fer front a les despeses de la crisi que el propi govern havia generat i amb això fer un exercici d’enginyeria financera per intentar apropiar-se d’aquests recursos municipals, distribuir-los cap a les seves necessitats i fer-ne un retorn en un període de 10 anys. David Font ha subratllat que, en cap cas, se cedirà aquest romanent, sinó que ha de servir per permetre que el consistori segueixi sent autònom i poder decidir en què es destinen aquests diners segons les necessitats.

Al torn de precs i preguntes, el cap de l'oposició, Albert Xoy, ha preguntat si ja s'havia obert el termini per sol·licitar les subvencions a empreses, autònoms i empresaris referents al segon trimestre. El regidor de Promoció econòmica, ha respost que sí, que ja s'havia obert el termini i que, entre les dues convocatòries, s’han atorgat subvencions per l’import aproximat de 23.500 euros, acceptant de mitjana un 80% de les sol·licituds.
Arxivat a