El PSC de Berga demana augmentar la vigilància i erradicar els actes incívics a la zona del Lledó

Es presentarà una moció al proper ple municipal per tancar el parc en horari nocturn i incrementar els controls de velocitat i de soroll

09 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:52h
Parc del Lledó de Berga (arxiu).
Parc del Lledó de Berga (arxiu). | Aj. Berga
El PSC de Berga presentarà al proper ple municipal una moció per augmentar la vigilància i erradicar els actes incívics a la zona del Parc del Lledó. El regidor socialista, Abel García, ha explicat a NacióBerguedà que es demanarà tancar el parc del Lledó en horari nocturn i reforçar la vigilància a la zona, així com els controls de velocitat i de soroll als vehicles que circulen per la zona. 

Abel García ha relatat que els veïns s'hi van posar en contacte fa unes setmanes i li van traslladar el neguit per la seguretat de la zona. "Vam tenir una reunió el mes d'agost on ells m'exposaven aquesta problemàtica i em facilitaven fotografies, per exemple, de retrovisors trencats durant la nit. Les persones que van venir a la reunió estaven força angoixades pel sentiment d'inseguretat i pel perill que representa trobar-te periòdicament cotxes contra direcció, que hi hagi baralles constants i música alta amb altaveus bluetooth a altes hores", ha apuntat el regidor socialista. 

"Tenir aquesta problemàtica a la porta de casa els dificulta dormir a les nits. Han de conviure amb actes incívics, baralles, sorolls i música fins a altres de la matinada, cotxes i motocicletes que circulen contra direcció i amb molt soroll dels tubs d'escapament", ha exposat García.

García ha afirmat que és coneixedor que els veïns i veïnes de la zona van tenir una reunió prèvia amb membres de l'equip de govern i la policial local, "on es van acordar propostes per apaivagar la problemàtica", que encara no s'han complert. "De la reunió amb l'ajuntament ja fa més d'un mes, es van arribar a acords per tancar el parc de nit i intentar intensificar la vigilància, però em diuen que tot plegat ha seguit passant, i que aquest passat cap de setmana aquesta problemàtica va ser insuportable", ha subratllat García. "Cal intensificar el focus de control i vigilància perquè aquesta problemàtica va en creixement", ha dit Abel García.