Les pluges i el descens del consum per la Covid-19 asseguren un any de reserves d'aigua a la Baells

La capacitat de l'embassament es manté gairebé al 88% després dels mesos d'estiu

09 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:22h
Aspecte actual de l'embassament de la Baells.
Aspecte actual de l'embassament de la Baells. | ACA
L'embassament de la Baells se situa al 87,6% de reserves (96 hm3), 15 punts més que fa un any. Amb aquest volum de reserves, es poden garantir totes les demandes per a un període de dotze mesos.

Tot i que l'estiu és l’època de l'any en què hi ha un major consum d'aigua, els diferents episodis de pluges registrats durant el primer semestre de l'any, les precipitacions entre agost i setembre i el descens del consum a causa de la Covid-19 són les principals causes que les reserves d'aigua es mantinguin elevades. A principis de l’estiu (22 de juny), la Baells estava al 92% (101 hm3) i, per tant, el seu descens en prop de tres mesos ha estat només de 4,4 punts i 5 hm3. 

Els embassaments de les conques internes es troben al voltant del 86% de reserves (prop de 596 hm3) a principis del mes de setembre, 26 punts més que fa un any, quan aquests reservoris disposaven de 416 hm3. Cal tenir en compte que la reducció del consum d'aigua un 5% durant els mesos de confinament va ajudar a mantenir les reserves aconseguides el gener del 2020 coincidint amb el temporal Gloria.