Nit de pluges intenses, tempestes i fort vent

La depressió, que no assolirà nivell de cicló, afectarà especialment les comarques del nord-est

NacióDigital
08 de setembre del 2020
La tempesta d'aquesta nit passada
La tempesta d'aquesta nit passada | Agustí Descarrega

El petit huracà mediterrani que ahir va activar l'alerta meteorològica a Catalunya s'ha anat desdibuixant en les últimes hores. Quan falta poc per saber el desenllaç de la previsió, tots els models s'han alineat a dir que el nou episodi meteorològic deixarà finalment precipitacions abundants i fort vent, sobretot al litoral i a les comarques del nord-est.  
 

Per la seva banda, el Servei Meteorologic de Catalunya (SMC) que ahir dibuixava uns mapes d'alerta meteorològica (a la imatge a continuació), avui ja ha actualitzat la informació rebaixant l'efecte de les perturbacions. 
 Segons l'última actualització, a partir d'aquest migdia s'esperen ja algunes precipitacions febles i disperses a punts la meitat nord i est del territori, i al llarg de la tarda alguns xàfecs, entre febles i moderats, localment forts a punts del litoral i al prelitoral sud. A banda, a partir del vespre s'esperen xàfecs al litoral i prelitoral que seran d'intensitat entre febles i moderada, localment forta. En conjunt, s'acumularan quantitats minses o poc abundants, si bé al litoral i prelitoral s'acumularan quantitats abundants de precipitació.