El barri vell de Berga vibra amb el ciclisme clàssic de la Portal Attack

Els guanyadors de la contrarellotge, que s'ha enfilat per segon any consecutiu fins al portal de Santa Magdalena, han estat Joan Freixa i Alba Xandri

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
08 de setembre del 2020
Una de les imatges de la Portal Attack pel barri vell de dissabte.
Una de les imatges de la Portal Attack pel barri vell de dissabte. | Marc Elias
La Portal Attack ha tornat a omplir de bon ambient i bicicletes antigues el barri vell de Berga, tot i la situació sanitària actual derivada de la pandèmia de la Covid-19. El recorregut de la contrarellotge vintage, des de la plaça de Sant Joan fins al portal de Santa Magdalena, s'ha acompanyat de fidels al ciclisme i ambientació de gala dissabte al vespre. Per participar-hi calia disposar d'una bicicleta clàssica, sense pedals automàtics - amb clips o sense - i amb cablejat exterior. Aquesta cita esportiva està organitzada pel Club d'Esquí Berguedà. 

Enguany, el gran esdeveniment del ciclisme clàssic a la capital de comarca ha comptat amb el gran atractiu de ser retransmesa per la Xarxa de Televisions Locals, entre les quals hi ha Televisió del Berguedà. A més, els berguedans també han pogut seguir la cursa en directe a través d'una pantalla gegant que s'ha instal·lat a la Plaça Sant Pere. 

Els guanyadors del 2019, repeteixen

Fins a 60 persones, el màxim establert, s'han atrevit a participar en la cursa per eliminatòries que, des de dos quarts de 9 del vespre de dissabte, fins a la mitjanit, ha submergit els carrers del barri vell de Berga en una lluïda jornada de competició esportiva i disbauxa controlada. 

Inicialment, l'organització havia limitat a 80 el nombre màxim d'inscrits. Però, finalment, seguint les mesures sanitàries, el nombre d'inscrits s'ha vist reduït encara més, a 60. Durant la cursa, s'han seguit estrictament "totes les mesures de seguretat necessàries per garantir la salut i seguretat de tots els corredors i organitzadors", segons han explicat els impulsors. 
 

La contrarellotge ha omplert els carrers del barri vell de Berga de competició i una certa disbauxa. Foto: Marc Elias


Els participants havien de portar mascareta just fins al moment de començar la cursa i només se la podien treure durant el recorregut. Just en acabar la cursa, se l'havien de tornar a posar. D'altra banda, s'ha utilitzat gel hidroalcohòlic per desinfectar la bicicleta i els punts de contacte, s'ha pres la temperatura als corredors abans de la sortida i tots ells han estat ben aïllats del públic. L'ús de casc també era obligatori. Si els participants no complien amb alguna d'aquestes normes, eren desqualificats.

Els corredors han començat enfrontant-se en grups de quatre en la contrarellotge del barri vell. Els millors de cada grup han passat a la fase de quarts de final per competir per un lloc a les semifinals. Els finalistes masculins han hagut de passar fins a quatre rondes i les finalistes femenines, tres. I així fins a arribar a la final, on Joan Freixa, Pol Raich, Carles del Barco i Jordi Perarnau han lluitat per endur-se la victòria. Al final, el guanyador per segon any consecutiu ha estat Joan Freixa amb un temps de 2 minuts i 36 segons.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Alba Xandri, també guanyadora de la cursa de l'any passat, que s'ha imposat a Alba Cardona, Clàudia Sabata i Clàudia Roure, en aquest ordre.
 

Corredors de la Portal Attack de Berga. Foto: Marc Elias

Arxivat a