Casserres aguanta la pluja en una Fira del comerç i l'artesania que es consolida

L'alcalde del municipi fa una bona valoració de la trobada de Caramelles i de la Fira, que ha comptat amb unes 40 parades

Aida Morales
26 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:56h
Fira del Comerç i l'Artesania de Casserres
Fira del Comerç i l'Artesania de Casserres | Aida Morales

Fira del Comerç i l'Artesania de Casserres Foto: Aida Morales


Malgrat el temps amenaçador d'aquest diumenge des de primera hora, la XX Fira del Comerç i l'Artesania de Casserres s'ha pogut celebrar, durant el matí, sense més incidents que quatre gotes comptades. De fet, la variabilitat del temps no és novetat en aquest esdeveniment de plena primavera, que combina activitats infantils, parades i caramelles, en un dia festiu i de goig per a tot el poble. 

“Tenint en compte que som un poble petit, és una bona fira dintre de les nostres possibilitat”, ha declarat a NacióBerguedà l'alcalde de Casserres, Josep Colillas, que, d'altra banda, ha valorat positivament el transcurs de l'esdeveniment, si més no, fins que els ruixats de la tarda l'han truncat. Tot i això, el gruix de les activitats s'han realitzat durant el matí, de manera que, gairebé en la seva totalitat, la fira s'ha pogut realitzar sense problemes. 

 

Espai pels concessionaris de cotxes a la Fira del Comerç i l'Artesania de Casserres Foto: Aida Morales

Des de primera hora, el centre de Casserres s'ha omplert de tot tipus de parades, des de les d'antiguitats, fins a les d'elements d'artesania, alimentació, agències de viatges o concessionaris de cotxes. Les entitats i associacions també hi han tingut un lloc important, fins el punt que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha estat la protagonista d'un acte polític durant el matí, en què els partits han signat un compromís amb el procés sobiranista. Sortint del punt més cèntric, els visitants també han pogut gaudir de cotxes d'època i d'ocasió, en un fira que tampoc ha deixat de banda el seu orígen agrícola, amb una exhibició de tractors antics. No obstant això, un dels actes més tradicionals ha estat la trobada de Caramelles, que aquest any complia 34 anys. En aquest, s'hi han reunit unes 12 colles de la comarca i rodalies, que han ambientat la fira, tot just després de realitzar un cercavila amb la Banda Cornetes i Tambors de Casserres i la Cobla Principal de Berga. 

Durant el matí, a més, els petits també han pogut gaudir de diverses atraccions infantils i, de cara a la tarda, s'ha realitzat l'espectacle de pallassos El trinxeta no tremola
 

Fira del Comerç i l'Artesania de Casserres Foto: Aida Morales

 

Fira del Comerç i l'Artesania de Casserres Foto: Aida Morales