VÍDEO Berga inicia una demolició manual d'una part dels edificis afectats per un esfondrament al carrer del Carme

L'objectiu és garantir que els 10 veïns desallotjats dels immobles del voltant, que s'han traslladat a l'alberg i l'Hotel Berga Park, puguin tornar a casa com més aviat millor

04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:42h
Tasques d'enderroc al carrer del Carme, aquest migdia.
Tasques d'enderroc al carrer del Carme, aquest migdia. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha començat aquest divendres una demolició manual de les parts de la façana més afectades per l'esfondrament parcial dels números 8 i 6 del carrer del Carme de Berga
El primer objectiu és garantir que els 10 veïns desallotjats dels immobles del voltant, que de moment s'han traslladat a l'alberg i l'Hotel Berga Park, puguin tornar a casa com més aviat millor. Per això, segons han explicat fonts dels operaris, es continuarà treballant en aquesta tasca aquest dissabte. 

El consistori haurà d'assumir el cost de l'actuació sense tenir-ne la propietat perquè es tracta d'una de les anomenades cases fantasma, que es troben en condicions pèssimes i sovint no tenen un titular conegut o bé aquest no està localitzable. No es pot procedir d'immediat a un enderroc total dels dos immobles perquè són habitatges desocupats que van quedar abandonats per l'especulació immobiliària del tombant de segle. Però l'Ajuntament de Berga ja ha anunciat aquesta setmana que, un cop feta aquesta primera actuació de sanejament, començarà també els tràmits necessaris per demolir-lo del tot de forma subsidiària davant el silenci de la propietat. 

Al barri vell de Berga hi ha desenes d'edificis en mal estat i fa anys que els veïns insisteixen a l'Ajuntament de Berga en la urgència d'actuar a les cases deshabitades que poblen aquesta zona perquè estan al límit.
 

El consistori haurà d'assumir el cost de l'actuació sense tenir-ne la propietat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs