El canvi de rector a Berga es farà a mitjan setembre

Mossèn Marc Majà deixa la ciutat i passarà a desenvolupar tasques dins del seminari de Solsona on serà rector del Seminari Major, el seu substitut serà Jaume Prat

04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:08h
El rector Marc Majà en una imatge d'arxiu.
El rector Marc Majà en una imatge d'arxiu. | Aj. Berga

El rector Marc Majà en una imatge d'arxiu. Foto: Aj. Berga


El mossèn Marc Majà deixarà la parròquia de Berga i passarà a desenvolupar tasques dins del seminari de Solsona on serà rector del Seminari Major. El nou rector de Berga serà mossèn Jaume Prat, que portava uns anys de rector a Gironella,  i mossèn Miquel Farràs serà vicari de la parroquia. 

Marc Majà, que era rector de Berga des de l'any 2012, celebrarà l'última missa a la ciutat el pròxim 13 de setembre. Nascut a Miralcamp el dia 11 de desembre de 1981, va ser ordenat prevere pel bisbe Jaume Traserra el 30 de desembre de 2007. Fins ara tenia cura de les parròquies de Berga i les seves parròquies agrupades. Marc Majà ha explicat a NacióBerguedà que "me'n vaig amb molt d'agraïment en tots els àmbits, des del que ha estat la vida a la ciutat de Berga com la vida parroquial, amb els programes de Càritas, catequesi, la proposta de la fe, l'acompanyament dels malalts, o també els moments més civils que he compartit amb les altres persones". 

"He pogut aprendre de gent maca, de les dificultats humanes que venen dels problemes més econòmics i socials, i ho he viscut com un temps de pelegrinatge i artesania. Pelegrinatge perquè estem tots molt instal·lats en les circumstàncies que ens canvien, com l'últim període amb el coronavius. I artesania perquè hi ha aspectes molt perennes, i el tracte amb les persones pot ser més artesanal, com decidir fer una cosa d'una manera o una altra", ha apuntat Majà. 

Majà ha assegurat que la relació amb el govern de la CUP ha estat correcte. "En algun punt, des de la parròquia hauríem demanat alguna cosa més, les coses sempre podrien anar millor, però no penso en si ells assisteixen o no a l'ofici de Corpus quan dic això. En conjunt, la relació ha estat bona", ha resumit l'encara rector. La notícia ha sorprès les persones que han col·laborat amb la parròquia els últims anys ja que Marc Majà ha estat un rector molt estimat. 

El seu substitut, Jaume Prat i Borràs (Ivorra, 1963), ha estat fins ara rector de la vila de Gironella i les seves parròquies agregades.