Puig-reig ordena la zona taronja del centre i avisa que començarà a sancionar els vehicles mal aparcats

Els nous rellotgets d'estacionament es poden trobar als establiments del poble associats a la UBIC

03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:31h
L'Ajuntament de Puig-reig ha ordenat la zona taronja dels carrers Major i Llobregat.
L'Ajuntament de Puig-reig ha ordenat la zona taronja dels carrers Major i Llobregat. | Aj. Puig-reig
L'Ajuntament de Puig-reig ha ordenat la zona taronja dels carrers Major i Llobregat i ha anunciat als veïns que la setmana vinent "es començaran a posar sancions" a aquells vehicles que estiguin parats o estacionats indegudament. 

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat que fa molts anys que la zona taronja existeix al municipi, si bé "no estava ben senyalitzat i els darrers temps no es complia gaire". El consistori va esperar a enllestir la construcció de reductors velocitat i passos elevats a aquests vials i a repintar la zona per posar-hi ordre. "Ara tornarem la zona taronja a allò que ha de ser: una àrea d'aparcament limitat amb uns horaris que et permet aparcar un temps límit d'una hora i mitja", ha assegurat. Per marcar l'hora en què s'aparca, s'han de fer servir uns rellotgets que també han renovat la imatge. "A més, hem implementat quatre zones de càrrega i descàrrega al llarg dels carrers Major i Llobregat per les furgonetes i camions que portin gènere als comerços o bé per parar un moment i carregar la compra", ha apuntat l'alcalde. 

Abans de l'estiu, la renovada zona taronja ja estava pintada i a punt, però l'ajuntament va decidir que, de moment, no se sancionaria. "Durant els mesos de juliol i agost, s'han posat avisos per conscienciar la ciutadania. Hem donat de coll aquesta primera setmana de setembre perquè sabem que hi ha persones que han estat fora de vacances i així hem fet un recordatori d'avisos, però a partir de la setmana vinent s'haurà de complir la norma que, d'altra banda, ja existia des de fa moltíssims anys", ha dit Altarriba. 

La zona taronja existia però l'incompliment d'alguns usuaris generava queixes i reclamacions dels comerciants, que el consistori ha volgut resoldre. "Aquesta zona taronja no ocupa tot el carrer Major i Llobregat, sinó la part més cèntrica d'aquests dos carrers", ha afegit el batlle. L'objectiu és que sempre hi hagi aparcaments lliures per afavorir la mobilitat al comerç.

Les sancions per infracció d'aparcament en zona taronja és d'uns 200 euros, amb una reducció del 50% si es paga abans d'un determinat termini. 

Els flamants rellotgets d'estacionament amb el nou disseny es poden trobar als establiments del poble associats a la UBIC de Puig-reig. Permeten fer ús de les zones d’aparcament, per períodes limitats d’una hora i mitja, de forma gratuïta. 
 

Els nous rellotgets de la zona taronja de Puig-reig. Foto: Aj. Puig-reig

Arxivat a