L'ACEB i AMPANS renoven un conveni per ajudar els joves amb risc d'exclusió

El programa ha atès a 20 joves d'entre 16 i 24 anys en el període 2018-2020 i ofereix orientació i suport per tornar als estudis o bé incorporar-se al mercat laboral

Redacció
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:41h
L'ACEB cedeix un espai als tècnics de la UTE per desenvolupar els seguiments i formació dels joves del Berguedà.
L'ACEB cedeix un espai als tècnics de la UTE per desenvolupar els seguiments i formació dels joves del Berguedà. | Arxiu
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) i la UTE AMPANS-Intermèdia han signat la renovació d'un conveni de col·laboració amb la voluntat de seguir participant en el programa de Noves Oportunitats per a Joves de la Catalunya Central que té per objectiu ajudar els nois i noies del territori amb risc d'exclusió social. 

El programa és una iniciativa del SOC gestionada per AMPANS i Intermèdia, i finançada pel Fons Social Europeu dins el pla de Garantia Juvenil i es duu a terme a 10 municipis de 5 comarques de la Catalunya interior. S'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no treballen i han abandonat els estudis "amb l'objectiu que recuperin les ganes d'aprendre i retornin al sistema educatiu o bé es formin i trobin una feina", han explicat fonts de l'associació d'empresaris en un comunicat. El projecte ofereix actuacions integrades d'orientació, formació, acompanyament i intermediació i es caracteritza per oferir als joves itineraris més llargs, de fins a dos anys, per desenvolupar el seu projecte professional i personal.

En el marc d'aquest conveni, des de l'ACEB cedeix un espai als tècnics de la UTE per desenvolupar els seguiments i formació dels i de les joves del Berguedà que participin en el programa Noves Oportunitats durant el període 2020-2022. A les instal·lacions s'hi realitzen tutories individuals en les quals es treballaran aspectes relacionats amb la recerca de feina i el suport emocional.

Durant la primera edició es van realitzar un total de 43 entrevistes a joves del Berguedà dels quals 20 complien els requisits per accedir al projecte. Durant el període 2018-2020 s'ha atès a aquests 20 joves d'entre 16 i 24 anys oferint orientació i suport a través de diverses formacions per afavorir la seva inserció laboral. 

La segona edició del programa es va posar en marxa el passat mes de juny coincidint amb el final de curs a escoles i instituts. 

L'ACEB ofereix una part de les seves instal·lacions "perquè els i les joves puguin tenir un espai a la ciutat de Berga on se sentin acompanyants durant aquest procés de transició cap a la vida adulta a través de la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu", indiquen les fonts.

En els propers mesos, està previst que es realitzin accions bilaterals que afavoreixin la sensibilització de les empreses envers els i les joves en risc d'exclusió a través del programa Noves Oportunitats amb el desplegament d'accions adreçades a les empreses del Berguedà. D'aquesta manera, a la seu de l’ACEB s'organitzaran sessions d'informació a les empreses sòcies i formacions adreçades als participants del programa.