El Consell renova el 80% de les caducitats dels descomptes del Túnel del Cadí des de l'esclat de la Covid-19

Durant el període comprès entre el 14 de març i el 31 de juliol, es caducaven 5.400 descomptes i se n’han renovat 4.173

Redacció
03 de setembre del 2020
Entrada al túnel del Cadí.
Entrada al túnel del Cadí. | ACN
El Consell ha renovat un 80% de les caducitats dels descomptes del Túnel del Cadí des de l'inici de la pandèmia. Durant el període comprès entre el 14 de març (inici de l’estat de l'alarma) i el 31 de juliol, es caducaven 5.400 descomptes i se n’han renovat 4.173, gairebé un 80%. Segons fonts de l'ens comarcal, del total de 4.173 renovacions, el 76% han estat signades electrònicament. 

A principis d'aquest any, l'ens va fer una crida perquè les persones a qui caducava el descompte fessin la renovació en línia per evitar la saturació dels serveis presencials

Fonts del Consell han explicat que a causa de l'estat d'alarma per la Covid-19 i les setmanes de confinament i desconfinament, s'han atorgat "diverses pròrrogues en aquestes caducitats". 

A més, a causa de la decretació de l'estat d'alarma per la Covid-19 i les setmanes de confinament i desconfinament, han provocat diverses pròrrogues en aquestes caducitats. Les caducitats compreses entre el 14 de març i el 30 de juny van quedar prorrogades fins al 31 de juliol. D'aquesta manera, els descomptes caducats en aquest període tenien temps per fer la renovació fins a final de juliol sense haver de començar el tràmit com una alta nova.

A partir de l'agost, es poden fer les renovacions d'aquells descomptes que caduquin fins a 31 d’octubre (a 3 mesos vista), com habitualment. Si algun descompte ha caducat, el tràmit s'haurà d'iniciar com si fos una nova alta, aportant tota la documentació.

Tots els tràmits i informacions sobre el descompte del Túnel del Cadí es poden trobar a www.bergueda.cat/tunel.