Cultura

El Museu Comarcal de Berga exposarà una seixantena de capelletes domiciliàries

Es tracta d'una mostra impulsada per Víctor Rodríguez Iñigo i Roger Cortina Farràs, que es podrà veure del 3 de setembre a l'1 d'octubre

per NacióBerguedà , 2 de setembre de 2020 a les 18:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Cartell de l'exposició sobre capelletes domiciliàries. Foto: Aj. Berga


Quan Déu venia a casa és el títol de l'exposició que acollirà el Museu Comarcal de Berga, del 3 de setembre a l’1 d’octubre. Es tracta d'una mostra impulsada per Víctor Rodríguez Iñigo i Roger Cortina Farràs sobre les capelletes de visita domiciliària que servien per portar la fe a les llars i famílies. L'exposició comptarà amb una seixantena de capelles domiciliàries de diverses procedències datades entre els segles XIX i XX, tot i que també hi haurà algunes peces del segle XVIII, com la capelleta dels donats de Queralt, que serà la peça principal de la mostra.


Inauguració de l'exposició

El dijous, 3 de setembre, es portarà a terme la presentació de l’exposició a l’església de Sant Joan, a les 7 de la tarda. En aquest acte s'explicarà l’origen de les capelles domiciliàries, així com els precedents d’una tradició que es va acabar materialitzant en aquests circuits invisibles de devoció que van recórrer les cases de gairebé totes les poblacions. En aquest sentit, l'exposició pretén mostrar les capelles, els itineraris, la finalitat, les persones que realitzaven aquesta pràctica i el lligam que es creava entre la població. L’exposició es podrà veure al Museu Comarcal de Berga de dimarts a diumenge, de 10 a 14 hores, i també les tardes de divendres i dissabte, de 17 a 20 hores.


Mesures de seguretat per la Covid-19

Per tal de garantir les mesures de seguretat per la Covid-19, l'aforament serà limitat en l’acte de presentació i també al Museu Comarcal de Berga. A més, l’ús de la mascareta i la desinfecció de mans serà obligatori per a totes les persones que participin en l'acte d’inauguració, així com per a tothom que vulgui visitar la mostra al museu.

 

Participació