La Generalitat no reobrirà l'Arxiu Comarcal del Berguedà fins a l'octubre

El fins ara director, Xavier Pedrals, s'ha jubilat anticipadament i s'està en procés de substituir-lo

02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:16h
Arxiu Comarcal del Berguedà (arxiu).
Arxiu Comarcal del Berguedà (arxiu). | Exploratori.org
L'Arxiu Comarcal del Berguedà no reobrirà fins al mes d'octubre, segons han confirmat fonts del Departament de Cultura a NacióBerguedà. L'equipament, gestionat conjuntament entre el Consell Comarcal del Berguedà, el Departament de Cultura i l'Ajuntament de Berga, es manté tancat al públic des de finals d'agost, tal com va avançar Regió7 i ha pogut comprovar aquest diari. El fins ara director, Xavier Pedrals, s'ha jubilat anticipadament i s'està pendent de substituir-lo. Pedrals s'ocupava de l'arxiu comarcal des de l'any 1987.

Fonts del Departament de Cultura han explicat que van tenir coneixement d'aquesta jubilació el mes d'abril. Segons han assegurat aquestes fonts, es van iniciar els tràmits per a la seva substitució "tan bon punt" van saber que es jubilava. "És una plaça del cos de funcionaris i funcionàries de la Generalitat de Catalunya i, per tant, el procediment de substitució del director de l’arxiu es va tramitar seguint les indicacions i mesures habituals dictaminades per la Funció Pública", han apuntat. La convocatòria va quedar deserta. Per això, el procés s'ha allargat. 

Actualment s’està tramitant una segona fase de selecció i el Departament de Cultura preveu que la plaça de director estigui coberta en un mes aproximadament.

Mentrestant, l'arxiu continua donant servei de préstec a administracions públiques, notaries, jutjats i registres. Així mateix, el Departament de Cultura treballa amb la possibilitat de donar cita prèvia a la ciutadania, quelcom del que preveu donar aviat més informació.
Arxivat a