El Consell fa una diagnosi de la inclusió i l’exclusió social al Berguedà

D'aquest treball, en sorgeixen sis línies estratègiques que en els pròxims mesos caldrà consensuar amb els diferents agents de la comarca

Redacció
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:09h
El document resultant recull indicadors de cada un dels set àmbits d’exclusió social (arxiu).
El document resultant recull indicadors de cada un dels set àmbits d’exclusió social (arxiu). | Adrià Costa
El Consell Comarcal del Berguedà ha finalitzat l'actualització de la diagnosi de la inclusió i l’exclusió social a la comarca. Fonts de l'ens han indicat que l'objectiu de la diagnosi ha estat "identificar de forma conjunta entre els diferents agents del territori, les principals situacions de vulnerabilitat que afecten la ciutadania i compartir potencialitats de la comarca que ens permetin donar respostes comunitàries i inclusives a la realitat actual".

D'aquesta diagnosi en sorgeixen unes possibles línies d’acció: són sis línies estratègiques que en els pròxims mesos caldrà consensuar amb els diferents agents de la comarca.

Per aconseguir la radiografia actual de la comarca, en relació amb els diversos factors de desavantatge, vinculats a diferents aspectes de la vida personal, social, cultural i política dels berguedans i berguedanes, s’ha treballat en la recollida de dades quantitatives. No obstant això, perquè aquestes dades prenguin sentit cal contrastar-les i analitzar-les amb el màxim de veus possibles. "Per això s'han fet sessions participatives i qüestionaris en l'àmbit intern del Consell Comarcal amb tècnics i tècniques dels serveis i recursos de la comarca, amb el teixit associatiu del Berguedà i amb el govern del consell comarcal", han indicat fonts del Consell.

El document resultant recull indicadors de cada un dels set àmbits d’exclusió social (àmbit econòmic, laboral, formatiu, social i sanitari, residencial, relacional i àmbit de ciutadania i participació). En aquest sentit, identifica els principals factors d'exclusió social en cada àmbit, el plantejament de l’anàlisi també ha tingut en compte que aquests factors s’han d’analitzar considerant els eixos de desigualtat que actuen de forma transversal en totes les dinàmiques d’exclusió social: el gènere, l’edat i la procedència o ètnia de les persones.

El document de diagnosi d'inclusió i exclusió social del Berguedà a www.bergueda.cat/publicacions.