La Covid-19 obliga a suspendre el Concurs de Boletaires de Berga

Tampoc hi haurà la tradicional crema de la falla al passeig de la Pau

01 de setembre del 2020
Actualitzat a les 21:58h
La pesada del 63è Concurs de Boletaires de Berga (arxiu).
La pesada del 63è Concurs de Boletaires de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El coronavirus ha obligat a suspendre el 64è Concurs de Boletaires, que s'havia de celebrar el primer diumenge d'octubre al pla de Puigventós. La junta de la Penya Boletaire ha fet pública aquesta decisió per l'actual situació d'emergència sanitària de la Covid-19 que fa impossible predir com evolucionarà la pandèmia les properes setmanes i, per tant, impedeix preparar una celebració multitudinària de les característiques d'aquest certamen.  

Tampoc hi haurà la tradicional crema de la falla al capdamunt del passeig de la Pau de Berga, que necessita molt temps de preparació. La falla s'hauria d'haver començat a preparar el mes de maig, però no va ser possible tirar-la endavant pel context sanitari, com ha confirmat el responsable de comunicació de la Penya Boletaire, Fermí Riu. 

La decisió de suspendre el concurs boletaire ja es va aprovar en junta i es preveu que es ratifiqui properament per assemblea o amb una consulta als socis. 

La principal font d'ingressos de l'entitat, a banda de l'aportació econòmica de les administracions públiques, és l'esmorzar que es fa el mateix dia del concurs, i amb el qual es finança la festa. Enguany no es poden organitzar activitats per la Covid-19 i això també dificultaria assumir la celebració, segons el parer la junta. 

40 anys de certamen fotogràfic

Sí que hi haurà concurs de fotografia, que està d'aniversari. El certamen fotogràfic fa 40 anys i la Penya Boletaire ha decidit convocar-lo sense dotació econòmica. En canvi, es donaran tres escultures de rovellons fetes per l'artista Josefina Vilajosana, de Montmajor, ha detallat Fermí Riu. Segons han explicat des de la junta, cada participant podrà presentar un màxim de 5 imatges, en format digital, que tinguin a veure amb els bolets i el seu entorn.

La mida màxima del fitxer de les fotografies haurà de ser de 8MB. Les imatges han de tenir un títol i s'han d'enviar per e-mail abans del 22 de setembre a penyaboletaireberga@gmail.com, fent-hi constar el nom, l'adreça, el telèfon i l'adreça electrònica de l'autor. Les imatges s'exposaran al Casal Cívic de Berga, a la plaça de Sant Joan, el mes d'octubre. 

El Concurs de Boletaires de l'any passat va tornar-se a fer el primer diumenge d'octubre com és habitual, després que el 2018 es provés de fer-lo el darrer diumenge amb mals resultats, ja que aleshores va nevar i es va haver de traslladar. La 63a edició del concurs va acabar amb tres categories desertes i un total de 47 quilos de bolets collits per l'escassetat als boscos. Aquesta tardor encara no se sap si serà un bon any per collir els preuats fongs, però la Covid-19 ja ha obligat a suspendre un dels esdeveniments boletaires més multitudinaris, que acostuma a aplegar centenars de persones al pla de Puigventós de Castellar del Riu. El Concurs de Boletaires de Berga va crear-se l'any 1956.

La junta de la Penya Boletaire treballa per presentar novetats en l'edició de 2021.
 

Consulta aquí les bases del concurs fotogràfic 'El món dels Bolets'

Arxivat a