Berga gaudirà de la contrarellotge de la Portal Attack per segon any consecutiu

La jornada es farà el proper 5 de setembre adaptada a la situació de pandèmia de la Covid-19

01 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:10h
Presentació de la Portal Attack 2020, la cursa ciclista per eliminatòries del barri vell de Berga.
Presentació de la Portal Attack 2020, la cursa ciclista per eliminatòries del barri vell de Berga. | Cedida
El carrer Major de Berga es tornarà a omplir per segon any consecutiu de ciclisme clàssic, competició i bon ambient. El pròxim 5 de setembre torna a la ciutat la Portal Attack, la prova de ciclisme clàssic que començarà a la plaça de Sant Joan i farà un circuit contrarellotge per eliminatòries al barri vell que acabarà al portal de Santa Magdalena. Els participants sortiran en grups de quatre i només passaran de ronda els que arribin abans al portal. 

"L'edició de l’any passat va tenir una gran acollida i aquest any hem volgut potenciar el seu atractiu", assegura Oriol Rego, un dels organitzadors de la Portal Attack. "Volíem fer alguna cosa per la ciutat de Berga, ja que aquest any ens hem perdut moltes coses", afegeix. 

Per participar-hi, caldrà portar una bicicleta clàssica i s'anima als participants a lluir la seva indumentària més retro. La bici també ha de complir una sèrie de requisits: ha de tenir el canvi al quadre, els pedals no poden ser automàtics, la funda del fre ha d'anar per fora del manillar, la llum davantera ha de ser blanca i la posterior vermella.

La Portal Attack començarà a dos quars de 9 del vespre i es preveu acabar abans de la mitjanit.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, des de l'organització de la Retrotrobada Ciclista Berga s'ha decidit cancel·lar la marxa cicloturista matinal que es feia pels carrers de Berga. No obstant això, la Portal Attack segueix endavant, limitant el nombre d’inscrits a 80, i se seguiran estrictament totes les mesures de seguretat i sanitàries necessàries per garantir la salut i seguretat de tots els corredors i organitzadors. 

Els participants hauran de portar mascareta fins al moment de començar la cursa i se la podran treure durant el recorregut. Just quan acabin la cursa, se l'hauran de tornar a posar. D’altra banda, hauran d'utilitzar gel hidroalcohòlic per desinfectar la bicicleta i els punts de contacte, se'ls hi prendrà la temperatura abans de la sortida i estaran aïllats del públic. Com l'any passat, l’ús de casc també serà obligatori.

Pel que fa al públic, es vol recordar que s’han de mantenir les distàncies de seguretat en tot moment i que l’ús de la mascareta és obligatori. 

Retransmissió en directe per tot Catalunya i amb una pantalla gegant a Sant Pere

Com a novetat d’enguany, la Televisió del Berguedà i La Xarxa de Comunicació Local emetran en directe la Portal Attack en una retransmissió que arribarà a una trentena de televisions locals del país amb cobertura de les 10 de la nit a la mitjanit. Amb cinc punts de connexió, sis reporters escampats pel recorregut i dotze tècnics que vetllaran per mostrar gran part del circuit en el moment del pas dels ciclistes. Deu minuts abans de la mitjanit, i en la ronda eliminatòria, es coneixeran els guanyadors d'aquesta competició humorística.

Per evitar aglomeracions de públic al carrer, les imatges també es podran veure a la pantalla gegant que se situarà a la plaça de Sant Pere perquè el públic pugui seguir minut a minut el pas dels participants per tot el barri vell de la ciutat. Es tracta d'una proposta única al país que arribarà a tota Catalunya i a la seva gent. No serà un programa divulgatiu pels amants del ciclisme sinó que tothom hi tindrà cabuda gràcies a l'entreteniment que els reporters oferiran amb el públic que es trobi a peu de carrer.

Des de l’organització es vol remarcar que un dels principals objectius és fomentar la restauració i el comerç local, perquè aquests són els sectors més afectats per la pandèmia.  També es vol agrair a totes les entitats col·laboradores el seu esforç i suport. 

La Portal Attack forma part de la Retrotrobada i és una iniciativa del Club Esquí Berguedà, amb la col·laboració de diverses entitats de la comarca i l'Ajuntament de Berga. 
Arxivat a