Els capitans i una cinquantena de voluntaris netegen l'entorn del santuari de Queralt abans de la gala

La Gala de Queralt 2020 presenta un format diferenciat per adaptar-se a les mesures de seguretat de la pandèmia

01 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:29h
Jornada de neteja amb voluntaris al santuari de Queralt.
Jornada de neteja amb voluntaris al santuari de Queralt. | Missió Berguedana / Instagram

Una cinquantena de persones han netejat l'entorn del santuari de Queralt abans de la gala del 8 de setembre en una activitat convocada pels capitans d'enguany. Segons han explicat, s'han recollit deixalles i s'han netejat les males herbes que creixien en alguns punts dels camins i espais del santuari. "Els capitans de Queralt d'enguany hem fet aquesta crida perquè ens ajudessin a fer neteja. Després de la situació del covid, Queralt necessita una empenta perquè tot estigui enllestit per la gala", han apuntat. Està previst que l'Ajuntament de Berga també faci una actuació de manteniment abans del proper dimarts. 

L'activitat ha comptat amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19: gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i mascareta. 

Una gala adaptada a la pandèmia

La Gala de Queralt 2020 presentarà un format diferenciat per adaptar-se a les mesures de seguretat de la pandèmia. Per tal que tothom pugui seguir la missa solemne amb participació de l'Orfeó Berguedà, mantenint l'aforament permès per l'actual normativa, es col·locaran cadires a la plaça per poder-la escoltar. A més, no hi haurà ballada de sardanes prèvia a l'ofici, però sí una audició al final de la jornada. 

Els capitans 2020 són les parelles casades formades per Joan Pla i Maria Dolors Casadesús, Joan Urrea i Maria Antònia Gómez, i els joves Aran Sanfeliu, Adrià Casals, Martí Cervelló i Mariona Vinyals, així com el mossèn custodi Ramon Barniol. 

A banda de les tradicionals novenes, en el marc de la programació per la Gala de Queralt 2020, dijous 3 de setembre a la tarda, s'inaugurarà a Berga l'exposició "Quan Déu venia a casa" sobre les capelletes de visita domiciliària, a càrrec de víctor Rodríguez i Roger Cortina. La mostra es podrà veure al Museu Comarcal de Berga al carrer Mare de Déu dels Àngels. 

El Radioclub La Baells, que aplega els radioaficionats de la comarca, prepara també una activitat per celebrar la gala d'enguany i té previst fer transmissions al santuari el 6 de setembre. 

El programa d'actes complet, subjecte a canvis per la Covid-19, pot consultar-se en aquest enllaç.

Arxivat a