L'Handbol Berga estrena himne de la mà del mític grup Mercado Negro

És el primer himne del club en gairebé seixanta anys d'història

31 d'agost del 2020
Actualitzat a les 20:56h
L'entrega oficial de la lletra de l'himne s'ha fet aquest dilluns a la tarda a l'Hotel Berga Park.
L'entrega oficial de la lletra de l'himne s'ha fet aquest dilluns a la tarda a l'Hotel Berga Park. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Handbol Berga ha estrenat el primer himne del club en 58 anys d'història, composat pel mític grup berguedà Mercado Negro. La junta directiva ha confiat al grup berguedà la responsabilitat de fer el primer himne del club esportiu des que va fundar-se el 1962. 

El president de l'Handbol Berga, Marc Pons, ha explicat aquest dilluns que la idea va sorgir de Dani Pujals, membre de Mercado Negro i exjugador del club, que n'ha composat la música. "Ens va dir que tenia la idea de fer-nos un himne, així que li vam dir que estàvem molt contents i ho vam deixar a les seves mans perquè ells són els artistes", ha afirmat Pons. "És un moment històric. Amb gairebé seixanta anys d'història del club, creiem que ja tocava disposar d'un himne", ha afegit.

A partir d'ara, aquesta serà la melodia que acompanyarà les gestes del club i es podrà començar a escoltar ja aquest setembre en les activitats vinculades a l'entitat. La proposta va sorgir durant la gravació d'un documental sobre l'ambientació a la grada del pavelló municipal, una iniciativa de la junta directiva que encara no ha pogut finalitzar-se a causa de la situació d'emergència sanitària de la Covid-19. 

En la gravació de l'himne que ha composat Mercado Negro, hi han afegit les seves veus diversos jugadors i jugadores del club.

El trompeta i teclista Dani Pujals ha detallat que tot plegat va començar amb la iniciativa de l'Andrés i en Juan Hernández, dos aficionats "que eren sempre al pavelló animant i tocant la trompeta" i que "crec que són els que van crear l'ambient que hi ha a la grada", ha dit. Ells li ho van proposar i la idea va començar a agafar forma. 
 

Els membres de Mercado Negro durant l'acte d'aquesta tarda amb bufandes de l'Handbol Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El cantant de Mercado Negro, Manuel Fernández Sosa, també exjugador de l'Handbol Berga, que n'ha escrit la lletra, ha assegurat que és "un orgull" tenir l'oportunitat de fer realitat aquest himne. La música té diversos compassos que recorden la Patum, la festa per excel·lència de la ciutat. "Quan el Dani va proposar al grup fer aquest himne, ens va semblar una idea magnífica, el Dani i jo som exjugadors i portem l'handbol molt a dins, però tots ens hi hem bolcat i hi hem posat el nostre gra de sorra", ha expressat Fernández Sosa. 

L'entrega oficial de la lletra de l'himne s'ha fet aquest dilluns a la tarda a l'Hotel Berga Park. 
 

Escolta aquí el nou himne de l'Handbol Berga composat per Mercado Negro


Lletra: 

"Som vermells com el foc,
que il·lumina la nostra Berga
i som verds com és l'herba
de l'obaga de Queralt.
Portem espurnes al cor
I la força de la terra, 
El nostre crit, un crit de guerra
Som un somni arlequinat.

Handbol, Handbol Berga!

Que tremoli el Tossalet
quan sortim al nostre camp
som equip, companys, germans
és que som un club molt gran.
Cavalquem sobre la història
i juguem a fer ciutat
i gravem a la memòria
el nostre alè berguedà. 

Handbol, Handbol Berga!"


Autor de la lletra: Manel Fernández Sosa
Autor de la música: Dani Pujals Carretero
Arranjaments i producció: José Luis Habana (Habana Beat)