L'Agència promou formacions d’atenció sociosanitària per captar nous professionals al Berguedà

El cicle de seminaris sorgeix de la necessitat d'incrementar el capital competencial dels professionals del sector sanitari per l'emergència de la Covid-19

Redacció
31 d'agost del 2020
Actualitzat a la 13:24h
Inici de la formació sociosanitària impulsada per l'Agència de Desenvolupament.
Inici de la formació sociosanitària impulsada per l'Agència de Desenvolupament. | ADBerguedà
L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha programat diverses formacions per capacitar a les persones que volen dedicar-se a l'àmbit de l'atenció sociosanitària. El 24 d'agost va iniciar-se el certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària de persones dependents en institucions socials, i entre setembre i octubre es realitzarà un cicle de 7 seminaris d'acompanyament a les persones.

Segons el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, hem de seguir apostant per la formació i fer-ho en aquelles en què al territori hi ha una gran necessitat, és per això i fruit de la pandèmia de la Covid-19 que la comarca necessita una injecció de personal en el sector sociosanitaris, i per prevenir millor tot plegat és necessària la formació. Aquest no deixa de ser un camp on al Berguedà necessita personal constantment. Desitjo i faig una crida a totes aquelles persones que els hi pugui interessar i també aquelles que es troben en una situació d'atur que apostin ara més que mai sumar-se a aquest sector".

El certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària de persones dependents, que incrementarà el nombre de professionals amb la capacitat i la titulació necessàries per incorporar-se en residències del territori, té una durada de 470 hores i compta amb pràctiques no laborals, per tal que els alumnes puguin adquirir també una formació vivencial. 

El cicle de seminaris dedicats a l'acompanyament a les persones, que s'implementa per primera vegada, sorgeix de la necessitat d'incrementar el capital competencial dels professionals del sector sanitari, després del primer període de xoc i contenció de l'emergència de la Covid-19. Aquest cicle formatiu donarà eines als participants per poder fer front, en millors condicions, a possibles rebrots o a situacions similars futures. Aquest conjunt de formacions s'emmarca dins del programa innovadors experimentals gestionat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Aquest cicle de seminaris, que es realitzaran de manera gratuïta i online, seran impartits per experts amb una àmplia trajectòria professional i amb una àmplia experiència assistencial, i s'oferiran a tots els professionals del sector sociosanitari del Berguedà així com als usuaris de la borsa sanitària, oberta el passat 27 de març.

Cada un dels seminaris tindrà una durada de 4 hores i es realitzaran en grups de màxim 30 persones. Els eixos de treball de cada un dels seminaris són la gestió de les emocions; la cura en temps de crisi, pèrdues i dol; i la gestió positiva de l'estrés.