Ajuts

Els governs locals del Berguedà reben 1,9 milions d’euros en ajuts de la Diputació

L'ajut més important es correspon a 80.000 euros per reformar o rehabilitar habitatges municipals a Saldes i Vallcebre

per Pilar Màrquez Ambròs, 31 d'agost de 2020 a les 11:26 |
Saldes és un dels municipis beneficiats per aquests ajuts econòmics (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha concedit al Berguedà per al període 2020-2021 fins a 1.916.897,13 euros en ajuts econòmics. Es tracta d'ajudes que corresponen a un total de 368 actuacions de pobles de la comarca, i també del Consell i l'Agència de Desenvolupament, en el marc del catàleg de serveis 2020, que ja té resolució definitiva i que es poden consultar en aquest enllaç. 

El catàleg d'aquest any compta amb un total de 343 recursos diferents d'assistència i cooperació local: 163 tècnics (47%), 105 econòmics (31%) i 75 materials (22%) i és un dels instruments d’assistència i cooperació local del Pla Xarxa de Governs Locals.


L'ajut més important es correspon a 80.000 euros per reformar o rehabilitar habitatges municipals a Saldes i Vallcebre. Entre altres, també hi ha 50.000 euros per l'agència local de l'energia de Vilada, 45.600 euros per al pla de mobilitat de Berga, gairebé 34.000 euros per a la millora de la mobilitat urbana de Gironella o 31.200 euros per a la gestió energètica i de l'aigua a Avià. 

El catàleg de serveis 2020 destina recursos a garantir l’administració electrònica i la innovació tecnològica i a la gestió d’equipaments culturals, museus, arxius i biblioteques. Així mateix, potencia el suport a activitats i equipaments esportius, en matèria d’infraestructures i espais naturals, i reforça l’assistència per al foment del consum responsable, el turisme i el comerç.

1,

Tota l’oferta als ens locals –ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis- s’inclou en un únic cercador web, que permet obtenir catàlegs a mida segons diferents criteris (població, termini de sol·licitud, tipus de recurs i matèria, entre altres).

Cada recurs conté informació completa dels ens destinataris i dels requisits d’accés, els criteris de valoració i puntuació, els terminis de concessió i condicions d’execució i la justificació.

 

Participació