Berguedà

La suma d'esforços salva l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

El Consell Comarcal i la majoria dels ajuntaments de la comarca han eixugat part del deute de l'entitat un any després de la crisi econòmica

per NacióBerguedà, 27 d'agost de 2020 a les 11:30 |
Durant la roda de premsa de presentació d'aquesta setmana | Consell Comarcal del Berguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any després de la crisi econòmica que va viure l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, l’ens comarcal fa una valoració positiva dels compromisos presos, així com de la gestió de coordinació que ha dut a terme el Consell amb els ajuntaments i l’entitat. 

Tal com recull el Consell Comarcal, fa un any es va demanar el compromís dels ajuntaments de la coamrca per trobar sortides a la situació financera de l'entitat. Segons el conveni, es preveu que 29 dels 31 ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal facin una aportació de més de 200.000 euros. Aquestes diverses aportacions han ajudat a eixugar part del deute.


L’APDPB atén més de 400 persones de la comarca en els diferents serveis que ofereix: Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç del Berguedà, Escola d’Educació Especial Santa Maria de Queralt, Servei Ocupacional i Centre Especial de treball Taller Coloma, Servei de Llars-residència, Servei de Suport a la mateixa llar, Servei de Lleure i el Servei Especialitzat “Espai Viu”. També s’ha pogut mantenir el lloc de treball de 140 persones, entre les quals hi ha 60 persones amb discapacitat intel·lectual.

De cara als propers anys, el Consell Comarcal vol potenciar l’ajuda i el treball en xarxa amb totes les entitats del tercer sector i afavorir-ne la viabilitat per mitjà de l’ús de les clàusules socials o l’ús de la contractació reservada adreçada a centres especials de treball, empreses d’inserció.

 

Participació