Una jove dissenyadora de Bagà idea el kit Patumaire

El kit ha estat pensat per a aquells que volen viure La Patum per primera vegada

per Redacció , 15 de juny de 2014 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sara Garcia o, com es comença a conèixer dins el món del disseny, Devegas, és una jove dissenyadora de Bagà que ha ideat un kit amb tots els complements “imprescindibles” perquè els nouvinguts a La Patum s’hi submergeixin sense perills.  
 
Es tracta del kit Patumaire, una idea que, segons explica, va néixer amb la finalitat de, des del disseny, donar una resposta “viable i favorable” a tothom per millorar l’experiència dins la plaça i afavorir la continuïtat de la tradició.
 
El kit elaborat per Devegas està format per un barret, un mocador, una samarreta de cotó i un got de plàstic de La Patum. Una vegada s’hagin extret els quatre objectes, el packaging –o l’emboltura-  “està dotat d’una segona funció”. Segons ha explicat la dissenyadora, unes gràfiques indicacions mostren com aquest antic farcellet dona pas a una ronyonera pensada per guardar objectes personals “d’una forma còmoda i segura, tenint en compte les condicions a l’hora de saltar a la plaça”.
 
Respecte al disseny de la samarreta, Devegas ha volgut combinar amb dos triangles la tradició amb la cohesió social de la festa: “El gest de cohesió s’inicia des del poble berguedà, representat pel triangle vermell”. Aquest triangle s’inclina cap al negre, amb què estableix el vincle, ha relatat.
 
De moment, la jove baganesa només ha posat a la venda les samarretes i té pensat entregar el projecte del kit al Patronat de la Patum perquè en tingui constància. Si els hi interessés, ha afegit, la seva idea seria vendre'l com un producte de la marca Patum.
 
Entre les botes brutes de Patum

Garcia ha explicat que van ser les botes “desgastades i brutes” les que la van portar a idear el projecte: “Esperant desesperadament que fluís la imaginació i vingués acompanyada d’idees creatives, finalment van aparèixer. Van aparèixer al fons de l’armari”. 
 
Per a la dissenyadora era important ajudar a millorar i fer avançar La Patum, que ha considerat “més que una festa”. Conscient d’això, i també de que darrerament ve molta gent forana, va creure que s’havia de buscar alguna “solució ètica”. El kit Patumaire, doncs, es planteja com una  opció pràctica, integradora i segura.

 

Participació