Indignació a la Pobla de Lillet per deixar-los sense llum més de dotze hores

L'Ajuntament emprendrà accions legals per denunciar la situació que ha perjudicat establiments turístics i particulars

Carles Fiter
20 d'agost del 2020
Indignació a la Pobla de Lillet per un tall de llum etern. Aquest dimecres, 19 d'agost, la meitat del municipi es va quedar sense electricitat durant més de dotze hores, des de les 9 del matí fins passades les 9 del vespre. Tal com denuncia l'alcalde Enric Pla a NacióBerguedà, no es va autoritzar el tall a l'empresa encarregada i tot i així van tirar pel dret: "No ens han fet ni cas".

L'Ajuntament va rebre el correu un dia abans del tall, però va demanar que es fes en un altre moment. Pla explica que comprèn que s'hagin d'arreglar els desperfectes, "però no en ple mes d'agost". "Som un municipi turístic i, tot i les circumstàncies, tenim una bona ocupació".

En aquest sentit, remarca que moltes persones s'han vist perjudicades per aquest tall que ha acabat en avaria, des dels establiments turístics fins a situacions personals que no han pogut teletreballar o se'ls han malmès el menjar de neveres i congeladors.

Per tot això, l'Ajuntament prendrà accions legals. "Anirem on calgui. Prendrem totes les accions legals que puguem i ens sumarem a les queixes dels veïns", diu Pla, remarcant que "no podem permetre que ens tinguin per tan poca cosa".